Bruxelles – Muzeul Instrumentelor Muzicale – mai 2017

La intoarcerea din luna de miere, ne-am oprit iarasi prin Bruxelles. Am profitat si de acest popas si am vizitat Muzeul Instrumelor Muzicale.

A fost o incantare pentru ochi si un rasfat pentru urechi. De la pietre gaurite si cornuri pana la sintetizatoare Roli, am vazut si auzit tot soiul de scule de creat sunet: instrumente de suflat, tobe si tot felul de instrumente de percutie, piane si orgi, acordeoane si altele cu burduf, chiare si laute. Si multe, multe altele de nici nu le mai stii spune pe nume.

Primesti si un ghid audio, astfel incat poti auzi fiecare instrument cum suna. Tot in acel ghid, gasesti informatii despre fiecare instrument: de unde provine, in ce perioada s-a folosit, si altele.

M-a amuzat cu ce am contribuit, printre altele, noi: higheghe de la Bihor (gasesti o poza cu higheghea in gramada de poze de mai jos).

Continue reading

Bruxelles – Gradina Botanica din Meise, aprilie 2017

Este vorba despre Grădina Botanică Naţională a Belgiei din oraşul Meise. Pentru ca aveam timp pana cand sa luam avionul spre Thailanda, ne-am abatut drumul inspre aeroport pe aici. Nu neaparat de plante, flori si pomi am fost atras, ci de o cetate pe care o vazusem in unele poze de pe net. A fost frumos! M-am bucurat ca am trecut pe aici. Ura! si la gara aeroport!

Continue reading

Bruxelles – Atomium, aprilie 2017

Atomium este un monument renumit al atomului de fier, mărit de 150 de miliarde de ori. A fost construit cu prilejul Expoziției Mondiale din 1958.

Se afla langa Mini Europe. De la Mini Europe, poti cumpara bilet pentru a le vizita pe amandoua. In prima poza vezi Atomium din Mini Europe, iar ultima poza se poate vedea cum se vede Mini Europe din Atomium.

Se urca cu lift, pe bratele acelea dintre bile sunt lifturi. In interior gasesti informatii despre contruirea contructiei, cat si un mic muzeu (daca se poate numi asa) despre aviatie.

Continue reading

Bruxelles – Manneken Pis, aprilie 2017

Pe copilasul acesta l-am cautat tare mult prin Bruxelles. Am pus pe HERE WeGo (o foloseam cu harti offline) destinatie Manneken Pis si ne-a dus la o cafenea cu acelasi nume. Care nu era deloc aproape. Am mai cautat pe harta si am gasit “True Manneken Pis”… acesta era cel – asa cum ii zicea – adevarat.

Manneken Pis, literalmente “omulețul pișăcios”, este o statuie de bronz din Bruxelles.

Totul provine dintr-o faptă istorică. Un copil a salvat Bruxellesul de la nimicire. În secolul al XVII-lea, la un moment dat, olandezii au vrut să dea foc cetății. Când au dat foc fitilului, un băiețaș pierdut, ce rămasese în afara cetății, a urinat pe fitil, și astfel a rămas celebru.

O altă legendă spune că acest copil s-a rătăcit de părinții săi. După lungi căutari, tatăl sau, un om bogat, l-a găsit în această poziție.

Are o garderobă impresionantă de peste 750 de costume care sunt păstrate în Casa Regelui din Piața Mare vis-a-vis de Primărie.

Sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/Manneken_Pis

Continue reading

Bruxelles, mai 2013 – zâmbete

Cateva ipostaze din Bruxelles care mi s-au parut oarecum amuzante. :D

IMG_3282
Sunt mai multe variante de ziceri. De gaseam una si cu raspuns la telefon, aia era a mea!

IMG_3501
Da, este in Bruxelles o statueta care face pişu.
Prilej de mare amuzament pentru vizitatori, Continue reading

România în Mini-Europe, Bruxelles

In Mini-Europe, România este reprezentata prin Palatul Mogoşoaia. M-am intrebat cum de nu au pus (si) Castelul Peles, de exemplu. Mi-am zis: Poate ca a fost, dar s-a furat…

Pentru fiecare tara din UE (27 de tari, subliniez), este o cutie cu un bumb. Daca apesi pe bumb, din cutie o fanfara de pitici canta imnul tarii.

Cand am ajuns la Romania, am dat drumul la cantarea noastra de 3 ori! Continue reading

Bruxelles – Mini-Europe – mai 2013

Exista in Bruxelles un loc numit “Mini-Europe”, eu l-as numi “Europa de jucarie”. Sunt aici reprezentate cate ceva din fiecare stat din cele 27 de state ale Uniunii Europene. Oare ghicesti care din cele 27 de poze de mai jos este poza pentru Romania? :p

IMG_3538

IMG_3542

IMG_3566
Continue reading