Mergând contra curentului – comentariu

De cand am vazut imaginea asta, tot mi-a dat cu virgula ceva.

La o prima analiza, am zis asa:

1. Ar fi trebuit sa se numeasca “Venind contra curentului”, căci domnul din imagine vine, nu merge.

2. Nici unul nu e atat de elegant imbracat ca acest domn. Oare si asta sa insemne impotriva curentului? El, ducand o viata mai buna pare-se, iar ceilalti mai sărăcuţi.

3. Sau poate ca impotriva curentului sa insemne ca in timp ce toti au bagaje, povara lui cea mai mare este… sacoul. O fi avand un slujitor care-i poarta bagajele?… El la business class, ceilalti cu turma. Sărăcuţi ceilalţi, am zis!

4. Domnul din imagine ne cam priveste cu trufie. Am crezut ca se datoreaza faptului ca el nu e ca ceilalti, sărăcuţii de ei. Dar cred ca ne priveste trufas pentru că şi noi – impreuna cu ceilalti – suntem parte din acelasi curent. Doar el e cu faţa incoace, noi toti privim/mergem incolo.

Astea ca astea, dar am gasit imaginea originala.

Si facand o comparatie intre cele doua, am mai observat cateva lucruri:

5. Domnul care mergea impotriva curentului nu exista. E din alt film. A trebuit inventat.

6. Exista intr-adevar o persoana care venea incoace. Este doamna din dreptul stalpului al treilea (de pe partea stanga a pozei). Dar deindata ce a aparut acest domn din alt film, aceea a trebuit modificata, ca sa para ca merge si ea incolo. Hmmm, foarte exclusivist domnul acesta. Doar el sa mearga impotriva curentului!

7. In dreptul stalpului al doilea, pe partea stanga este o femeie imbracata in alb. Acesteia a fost musai sa i se lungeasca părul. A iesit fain, intr-adevar: in scari. Dar persoanei din dreapta ei (cea care se vede deasupra umarului stang al femeii din prim plan) nu am inteles deloc de ce a trebuit sa i se puna un pic de chelie!…

8. In dreptul stalpului al doilea, sunt un domn si o doamna cu picioarele cam goale. A fost necesar sa fie imbracati. Asa e usor de inteles: ca sa nu ne traga curentul, frate…

Sa ne oprim aici cu comentariile, caci de bagat de vina la lucrul gata facut nu-i greu.

Se povesteste ca un sofer care conducea pe o autostrada aude la radio: “Atentie, soferi! Pe autostrada cutare (autostrada pe care se afla el) este o persoana care conduce pe sens invers!”. La care el exclama: “Unul?! TOTI in afara de mine!!!”

Iar daca intr-un aeroport toti merg intr-o directie si numai tu invers, ghici cine va ajunge la destinatie… Numa’ zic.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.