Bicla, Cluj-Napoca – Cheile Tureniului, nov. 2018

Intr-o duminica dimineata, o zi calduroasa de toamna, mi-am luat bicicleta sa ies la o tura. Nu stiam exact unde sa merg, dar stiam ca am chef de o tura mai lunga. Am urcat din Cluj spre statia meteo de la Feleac pe un traseu pe care am fost de mai multe ori: nu pe Calea Turzii (caci e mai aglomerat, ci o varianta prin Faget – Wonderland. Prima poza este imediat dupa Wonderland.

Apoi am urcat piezis spre statia meteo, deja vedeam Clujul de sus.

Aici am ajuns la statia meteo. Urcarea pana aici e mereu anevoioasa. Simti o bucurie cand ai ajuns sus. Vazand ca se arata o zi foarte frumoasa m-am gandit s-o iau spre Casele Micesti. Si de acolo voi mai vedea…

Ajuns spre Casele Micesti, m-am uitat pe harta si am vazut ca ar fi o varianta de drum prin padure, fara sa cobor spre Lacul Micesti. Mi-am zis ca padure fiind trebuie sa fie frumos, asa am pornit prin padure trecand pe langa Adrenalin Park (mai multe poti vedea in video). Apoi am ajuns pe aceasta pasune.

Dupa ce am pedalat un pic pe pasune, m-am uitat din nou pe harta sa vad unde as mai putea merge. Intentionam sa fac un circuit, sa intorc pe la lacul Micesti. Dar am vazut ca pana la Cheile Tureniului ar mai fi doar 9.5 km. Si m-am hotarat pe loc ca ar fi frumos sa le vad, mai ales ca nu am fost nicioadata aici. Zis si facut. Si asa am ajuns la chei. Pentru a-ti da seama de maretia locului, observa pe partea stanga din poza, sus pe coasta: punctele acelea sunt oameni!

Un localnic mi-a spus ca grota aceea a fost drept adapost in timpul razboiului. Si cine stie cate legende or mai fi…

Doar am privit Cheile de sus, din acest loc. Si repede acasa, ziua s-a micit.

In video vei vedea mai multe decat in poze, cred…




Vom reveni aici pentru o vizita cum se cuvine!

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.