Padis, Cetatile Ponorului si Lumea Pierduta, aug. 2017

Cu ocazia Untold 2017, am fost la Padis doua zile. Suficient de departe de Cluuuuuj, incat sa nu auzim nespusele bubuituri. Dar drept este ca am fugit si de canicula; am ales racoarea cortului in munte.

In prima zi am facut doua trasee: Cetatile Ponorului si Lumea Pierduta. Ne-am simtit mici in fata Cetatilor, ne-am racorit picioarele trecand prin Cetati, ne-am testat rezistenta urmand traseul care trece pe deasupra Cetatilor si ne-am bucurat de apa de la izvorul din Glavoi. Aici unii ne-au parasit, intorcandu-se la corturi.

Ne-am urmat drumul spre Lumea Pierduta; trecand prin Poiana Rotunda, verdede de aici ne-a odihnit ochii obisnuiti cu peisaje cu stanci si padure. Ne-am abatut putin pe la Izvorul Rece, unde ne-am inviorat; cu totii am recunoscut inca o data ce buuuuuna e apa!

Prin Lumea Pierduta ne-am uimit de avenele pe care le-am intalnit; gandul la ce pot sa ascunda in interior acele gropi negre ne dadea fiori.

Ultima parte a traseului am facut-o sperand ca cei care s-au intors mai devreme ne-au mai lasat si noua lebenita. Nu m-am inselat; n-au putut-o manca pe toata.

“N-ati venit cu noi sa vedeti ce am mai vazut…” am incercat sa le fac in ciuda.
“Dar am fost primul cu stomacul plin. Si asta e tot ce conteaza” mi-a taiat el elanul.

Dovada era gramada de coji de pepene rosu. Lebenita.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.