Cetatea Râșnov, iun. 2017

Mi-a placut mult cum este asezata aceasta cetate: pe stanca, inconjurata de padure. In cetate am intalnit un personaj de poveste: strajerul. Asa frumos stie sa povesteasca cu oricine! Ne-a aratat colectia lui de monede romanesti, precum si alte obiecte vechi.

În partea superioară a Țării Bârsei, la circa 15 km depărtare sud-vestică de orașul Brașov, pe vechiul drum comercial care lega – prin trecătoarea Bran – bătrâna cetate a Brașovului de capitala de odinioară a Țării Românești, Câmpulung Muscel, se află orașul Râșnov, menționat deseori în documentele medievale ca orășel-târg.

Cetatea este poziționată pe un deal stâncos, imprejmuit de padure, unde singura cale de acces este dinspre est, arhitectura sa fiind adaptata reliefului, fortificarea urmărind eficiența apărarii dealului.

Prima mențiune documentară despre cetatea țărănească a Râșnovului datează din anul 1335 când cu ocazia unei noi năvăliri a tătarilor în Țara Bârsei, a fost pustiit întregul ținut, în afară de cetatea de pe dealul Tâmpa de la Brașov și de cetatea Râșnovului, care fiind puternic fortificate au rezistat atacurilor, salvând viața locuitorilor refugiați între zidurile lor.

sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/Cetatea_R%C3%A2%C8%99nov

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.