Salina Targu Ocna :: decembrie 2016

Am vizitat aceasta printre cele mai vechi saline din Romania. Se intra inauntru cu autobuz. Inauntru poti face diverse activitati in aer sarat: relaxare, citit, ping-pong, baschet, plimbare cu masinute (daca esti copil) sau spargerea unui ecran de aparat foto (daca esti ca mine). Exista si wifi, deci daca lucrezi ceva in care ai nevoie de internet, teoretic se poate lucra de acolo.

Salina Târgu Ocna este o salină aflată în stațiunea balneară Târgu Ocna din Județul Bacău, Moldova, România. Este a treia cea mai mare salină și una din cele mai vechi din România, ce aparține Salrom. Deține cea mai mare bază de tratament din țară, amplasată în mina Trotuș la 240 m adâncime, ce oferă condiții pentru: relaxare, mișcare și tratarea afecțiunilor respiratorii. În interior se află amenajată prima biserică ortodoxă subterană din Europa, cu hramul Sfântei Varvara. De asemenea există și un muzeu al formării și exploatării sării.

În perioada Evului Mediu salina aducea venituri importante, ceea ce a atras atenția domnitorilor moldoveni. În timpul domniei lui Ștefan cel Mare a avut loc instaurarea monopolului domnesc asupra ocnelor. […] În aceeași perioadă sarea se exporta în țări ca Polonia, Turcia, Serbia, Rusia iar din secolul XVII pe ambarcațiuni spre Egipt, Siria, Tartaria.

Sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/Salina_T%C3%A2rgu_Ocna

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.