Rezervari prin calendis.ro la tenis – Sugestii

Am primit in urma cu ceva timp un mail de la calendis.ro în care mi se cereau sugestii pentru îmbunătățirea aplicației. Pentru ca poate ai si tu astfel de sugestii, m-am gândit sa scriu o postare pe tema asta.

Întru început, pentru cei nefamiliarizati cu subiectul, spun ca folosesc calendis.ro pentru programare la tenis. Fiecare jucător are un card asociat contului de pe site, card care se scanează atunci când mergi la baza sportiva. Poți participa gratuit o data pe săptămână. Pentru aceasta, trebuie să-ți faci programare pe site. Se face simplu: la primul pas alegi ziua și ora când dorești sa participi, apoi confirmi. După confirmare primești un link pentru rezervare pe care să-l dai celor cu care vei merge la tenis (maxim 4 jucători pe teren). Dacă intervine ceva și nu mai poți participa, poți anula confirmarea pana înainte cu 3 ore de joc (este o chestiune de bun simț la urma urmei); dacă depășești acest termen, riști sa fii penalizat. Deci, per ansamblu, excelenta treaba! Multumim, echipa calendis.ro!

Consider ca se pot face unele imbunatatiri, dupa cum urmeaza:

1. Mesajul care imi spune ca nu pot participa sa contina si data la care am programare

Ma refer la mesajul de mai jos.

Din punctul meu de vedere, nu ar fi o chestiune greu de implementat, dar ar scuti utilizatorul de cateva clickuri in plus. Poate ar fi ok asa: Ai deja rezervare la acest sport in saptamana selectata in data [cutare], ora [cutare]. Pe “rezervare” si/sau “data [cutare], ora [cutare]” ar fi ideal sa se puna link spre detaliile rezervarii.

 

2. Sa pot vedea cand sunt ore libere chiar daca am o rezervare in saptamana respectiva

Momentan cand am o rezervare in saptamana cand fac cautarea, imi apare imaginea de mai sus. Ar fi util sa pot vedea orele disponibile chiar daca am rezervare facuta, dar sa nu pot da click pe ele (sa fie disabled); In loc de butonul “Pasul urmator” din imaginea de mai jos, ar putea aparea acel mesaj cu “Ai deja rezervare in saptamana aceata, in data [cutare]”. De ce? Spre exemplu, am rezrvare joi la ora 20:00. Daca as vedea ca este un spatiu liber marti la ora 18:00, poate ca as renunta la cel de la ora 20:00. Or, acum, nu pot vedea spatiile libere doar daca imi fac un al doilea cont (ceea ce probabil nu e chiar etic).

Cred ca si mai bine ar fi sa pot da click pe spatiul liber si atunci sa-mi apara un mesaj: “Ai deja o rezervare in saptamana acesta, la data [cutare]. Doresti sa renunti la aceasta rezervare pentru a face una noua?”.

 

3. Sa pot participa la tenis si cu necunoscuti

In momentul de fata, pe un teren pot participa maxim 4 jucatori. Dupa ce am facut o programare, imi apare urmatorul formular.

Ei, bine… Se poate sa vreau sa particip doar eu si cineva. In regula. Dar se prea poate sa-mi placa sa joc in 4, dar sa fim doar doi care putem participa in ziua respectiva. In cazul asta m-as bucura sa se gasesca inca o echipa de doi care sa vrea sa joace. Pe langa ca ai cunoaste oameni noi cu hobbyuri comune, ar fi si terenurile mai optim folosite (mai ales in perioada de vara, cand cu greu se gasesc spatii disponibile).

Aceasta este intr-adevar mai complicat de implementat (probabil si pentru ca nu se aplica la rezervari la alte sporturi), dar cred ca s-ar putea ca pe pagina de creare a rezervarii sa mai apara un checkbox: “Venim doar doi jucatori. Dorim sa jucam cu doi necunoscuti”.

In cazul in care nu se bifeaza, sa decurca lucrurile ca pana acum; daca se bifeaza si aceea, atunci pe pagina de rezervari (la pasul 1) sa apara spatiul disponibil, dar cu un mesaj suplimentar (“sunt deja 2 jucatori”). E tricky pentru ca ar trebui cumva afisat la nivel de teren. Dar se pot gasi solutii…

 

4. Notificari pentru data/ora dorita

Ar fi frumos sa pot primi notificari pe email/telefon cu privire la o data/ora cand doresc sa joc si se elibereaza spatii. Stiu ca e costisitor, dar ar fi extrem de folositoare. Pentru un astfel de serviciu as plati!

 

5. Participari bonus

In conditiile in care baza e mereu plina, probabil nu au rost. Dar in perioade cand e activitate mai redusa, cei care aduc noi utilizatori in sistem ar putea primi cate o participare in plus (nu neaparat una in plus pe saptamana, poate fi una in plus pe luna; tot ar fi ceva). Sau in saptamana cand e ziua cuiva, sa primeasca o participare cadou. Pot fi imaginate si alte participari bonus/cadou.

 

Cam astea sunt sugestiile mele. Daca ai si tu sugestii, nu ezita sa lasi un comment aici. Voi da acesta postare celor de la calendis. Sa speram ca le va fi de folos.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.