Duldy

Astazi ti-l prezit pe Duldy.

Duldy

Duldy este personajul in care se intalnesc trufia si ingamfarea cu prostia si naivitatea. Desi sunt momente in care pare atat de mandru incat nasul i l-ai putea folosi pe post de cuier (la care nas ar trebui sa urci cu scara pentru a agata totusi ceva in el), in general nu este atat de arogant incat sa-ti fie sila de el, si nici atat de prost incat sa-i plangi de mila. Mai degraba, iti provoaca vrand-nevrand râsul.

Desi nemintos din nastere, din dorinta de a fi amuzant face si mai mult pe prostul. Uneori face pe nestiutorul din dorinta de a te pune in incurcatura; in cazul in care a reusit, pe chipul lui se va vedea bucuria celui care arunca o piatra intr-un lac, piatra pe care toti inteleptii din jurul lui nu o pot scoate.

Are totusi momente in care pozeaza in cărturar; dar desi vrea sa spuna ceva intelept, pe gura ii iese doar o tarantută*. Memorabilă.

Este un fel de Pacala de-al nostru. Doar ca in timp ce Pacala era preocupat de face unele nazbatii, Duldy este preocupat mai mult in a emite teorii. Acestea le vom denumi duldisme sau dulduisme (depinde cum ne-a veni mai repede pe limba).

Ei, aceste tarantute le vom nota aici din cand in cand. Fac parte din categoria “asa nu”, dar nu vom spune de fiecare data aceasta pentru ca tu, stimate cititor, nu faci parte din aceia care nu ar putea lesne diferentia intre bine si rau.

Din cate iti dai seama, Duldy este un personaj colectiv. Vine de la Duldiana, dar noi am gasit cu cale de a-l inchipui drept Duldian. Oricum, in viata reala Duldy poate fi atat el, cat si ea.

In incheiere, se cuvine sa-i multumesc lu’ frate-meu pentru ca mi l-a desenat perfect, precum i l-am descris. Fara desenul lui ar fi trebuit sa fac risipa de cuvinte pentru a ti-l descrie.

* Daca te-ai uitat in DEX si nu ai gasit ce inseamna tarantută: tarantuta este pentru gandire ceea ce este halahazul pentru muzică.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.