Omul verde de la Lidl

In magazinele Lidl, oamenii de acolo sunt imbracati in general in albastru, asa le place lor sa se imbrace. Dar este cate unul care e imbracat in verde, de parca ar fi benzinar de la Mol. Ei bime. de data asta vom incerca sa gasim cateva motive pentru care tu nu stii de ce acel om este in verde.

1. Nu l-ai observat. Cum sa-l observi, cand tu esti preocupat doar de ce ai tu de facut?! Cumparaturile tale, cosul tau, tu tu tu… In conditiile astea, nu l-ai observa nici daca ar fi in rosu! Ca sa observi lucrurile, trebuie sa te scoti pe tine din centru. Si nu e nevoie sa-ti mearga doar ochii, ci si mintea, asa un pic…

2. Nu te-ai intrebat. Chiar daca l-ai vazut, nu te-ai intrebat de ce este imbracat diferit. Curiosii mor repede, nu? Da, curiozitatea poate fi bolnavicioasa; dar tot o boala poate fi si lipsa curiozitatii. Unii nu se puteau juca in copilarie cu o jucarie pana nu stiau cum functioneaza in interior, poate tu esti din acela care s-a temut tot timpul sa desfaca o jucarie de frica sa n-o strici.

3. Nu te-ai interesat. Chiar daca l-ai observat, nu ai cautat raspunsuri. Te multumesti doar sa observi si sa te intrebi de ce, dar ai considerat ca nu merita sa cauti raspunsuri. Desi traim intr-o lume cu multa, multa informatie, daca nu vine mura in gura, preferi sa nu stii.

4. Nu l-ai întrebat. Cumva, desi te crezi fiinta sociala, consideri ca treaba lui este sa-ti scaneze produsele, sa-ti zica pretul si sa-ti ia banii; da, si sa salute la inceput si la sfarsit. Iar tu, Doamne fereste sa vorbesti altceva cu el! Cum sa-l intrebi tu de ce doar el e verde?! Asta da sociabilitate!

5. Nu ai fost atent. Nu ar fi singura data cand pui intrebari, dar nu esti atent la raspunsuri. Chiar daca l-ai intrebat si ti-a raspuns, te trezesti acum ca nu mai stii; mintea iti era in alta parte.

6. Nu ai înțeles. Sau poate, nu ai inteles ce ti-a spus. Si nu ma refer aici, ca esti surd. Nu! Poate pur si simplu nu te duce mintea sa intelegi asemenea motivatii.

7. Nu ai reținut. Nu nu in ultimul rand, poate desi ai inteles pe moment ce ti-a spus, peste ceva timp nu mai amintesti ce ti-a raspuns. Poate nici nu mai retii ca l-ai intrebat. Despre ce vorbim noi aici? Da… la viata ta nu te-ai indeletnicit cu activitati care sa-ti dezvolte creierul, nu te-ai (pre)ocupat tu cu cititul, iar memorarea unei poezii iti trezeste amintiri chinitoare din clasele mici.

Acestea ziind fise, tu (dragul meu om sociabil!) din ce motive nu stii de ce-i omul acela imbracat in verde?

PS. Poti pune in locul omului verde de la Lidl, orice altceva. Se poate aplica in multe cazuri.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.