Nelămuriri: Poştaşul Facturel

Postasul Facturel este un robot care te ajuta sa-ti platesti facturile. Lucru laudabil, bineinteles.

facturel

 

Dar pe langa avantajele pe care le aduce, postasul Facturel satarneste si cateva controverse.

1. Facturel. In primul rand, numele. Exista la romani boala diminutivelor. Romanul are impresia ca daca e mai mic, e mai simpatic, cred. Romanul nu mananca ciorba, ci ciorbica (poate zicand asa, are el – si mai ales ea – impresia ca mananca mai putin). De ce “Facturel”? Ca sa-ti para factura mai mica? Ca daca ar fi sa-l denumesti dupa dimensiunile pe care le are, i-ai zice Facturoi! Probabil s-a denumit Facturel pe principoiul ca atunci cand sunt mici si puii de balaur sunt simpatici.

2. Statuie. Infatisarea-i robotica duce oarecum si a statuie. Sa fie asa pentru a-ti inspira gandul ca atunci cand platesti factura mergi precum cei din vechime cu tribut la zeu?

3. Palarie. Uita-te la chipiul lui de postas si vei vedea ca oarecum seamana a palarie. De ce palarie? Vei afla imediat…

4. Musteata. Aici s-a dat de gol! Musteata aia nu este nicidecum romaneasca! Daca ar fi romaneasca, ar fi cu capetele in jos – cand femeia ii porunceste romanului ceva, el isi mangaie musteata docil, in jos: “Am inteles…”. Daca insa o tiganca ii porunceste ceva barbatului ei, acesta isi rasuceste musteata si zice: “Ce-ai zis, fa?!”. Deci, clar e tigan. Ceea ce elucideaza si misterul palariei. Dar de ce l-or fi facut tigan? Eu cred ca pentru a ne demonstra ca poate fi de incredere, chiar daca are maini.

5. Incasare. Modalitatea de incasare a banilor este cu totul scandaloasa. Pentru a introduce banii, trebuie sa-i trebaluesti postasului pe undeva pe sub buric! No comment!

6. Rest. Rasuflam usurati cand aflam ca postasul nu da rest. Mai bine asa, decat pentru a obtine restul sa fie nevoie sa-i umbli undeva prin spate.

Gata! Zic sa ne oprim aici cu nelamuririle, ca e mai bine asa.

…si daca nu te-ai gandit la astea pana acum, te vei gandi cand vei plati urmatoarele facturi.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.