Urmărit de serviciile secrete

Esti programator. Sfarsit de luna. Dări catre asociatia de proprietari.

Urci cu tributul la etajul superior al blocului; aici isi are “biroul” administratorul nostru.

Vecinul tau, angajat al Politiei Române, tocmai a terminat de platit, dar mai sta de vorba cu un cetatean cu musteata. “Daca nu ar fi asa firav, ar semana cu Mario…” iti zici.

Cum iti faci aparitia pe hol, vecinul tau, om de treaba de altfel, exclama pe un ton care denota (si) o oarecare eliberare:

– Uiteeeeee!!! Cu acesta vorbeste!!! El este specialist in informatica!


– Hey! Nu exagera! Mai taie din ele… ii zici vecinului-polistist-cumsecade. Si evident, iar vine gandul acela mic si rau: “Bine am dus-o mereu cu vecinii pana cand au aflat ca-s programator”. Caci un programator, in opinia unanim acceptata, trebuie – nu-i asa? – sa stie face de toate: instalare de Windows-uri piratate, setare de routere si la nevoie chiar si butonare in Office.

Dar nu… Nici una din acestea nu era problema contribuabilului care semana cu Mario. Nu! El are o problema mai serioasa. Si incepe sa-ti explice, tu dandu-ti seama de fapt ca o prima problema a lui este ca-i place sa vorbeasca mult prea mult. Intre timp, vecinu’ politistu’ profita de situatie si se face nevazut.

Si incepe cetateanul cu intrebarile: Daca stii cum se pot detecta camerele video mici-mici? Ca a auzit el ca exista asa ceva…

– Vreti sa dati BAC-ul? il intrebi oarecum nedumerit. Ca doar n-o sa-l intrebi despre (ne)increderea ocordata nevestei…

Nu. Nu cu BAC-ul are probleme. El este urmarit de SRI. Stie ca exista pe net de vanzare pix-uri cu camere incorporate, dar precis SRI-ul are camere minuscule; caci lui i-au bagat vreo 20 in casa. Are explicatii la tot: inclusiv si la intrebare legitima: “De unde stiti ca-s peste 20 daca nu ati putut detecta nici una?!”

In fine, scurtam povestirea, caci nu se poate reda in amanunt. Fapt este ca singurele fiinte castigate din treaba asta au fost vreo 2-3 tanti care platesc inaintea ta, ca doar n-or sa sa asculte discutii despre serviciile secrete.

Si pentru ca asa cum ti s-a facut, asa vei face, te bucuri cand vezi ca vine alt vecin.

– Uitati!!! El este specialist in electronice! El cu asta lucreaza…

Dupa predarea cu succes a discutiei mergi si tu si-ti platesti darile. Intre timp, noul interlocutor incearca sa-l lamureasca pe cinstitul ins ca el lucreaza in proiectare, in AutoCAD.

Degeaba. “Proiectare” suna la fel de promitator ca “programare” pentru omul care spera sa gaseasca solutii pentru detectarea camerelor video.

Dupa ce termini cu platile, simti ca trebuie sa-ti scapi vecinul, asa ca te adresezi cetateanului:

– Stiti care-i problema cu SRI-ul?

– Care?…

– Ca odata ce au inceput sa va urmareasca, n-o sa mai scapati de ei niciodata. NICIODATA!

– Dar nu ei ma urmaresc!

– ?!

– Altii au angajat SRI-ul sa ma urmareasca.

– Atunci e rau de tot.

Si fugi.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.