BT24

Am auzit de la frate-meu ca au la Banca Transilvania un serviciu online, unde poti sa faci mari minunății fara sa-ti mai tot deplasezi statuia pe la unul din sediile bancii. Doar ca pentru a activa BT24, trebuie totusi sa treci pe la ei.

Asa se face ca intr-o dupa masa, impreuna cu un tovaras (care poate confirma veridicitatea a ceea ce voi spune aici – si chiar insist!), ne-am infiintat la unul din sediile lor dintr-o urbe nu de mica importanta a patriei.

La tejghea un june, cu multa bunavointa de a ajuta.

– As dori sa-mi activez chestia aia care pot sa fac lucruri online, zic. BT24, cred ca ii zice. Cred ca am mai avut, nu mai stiu daca despre asta e vorba.
– Verificam, imi zice zambind. Si-mi cere buletinul.
– Aia zic. Numa’ tu poti sti ce-i acolo.

Nu mai stiu nici acum daca am mai avut sau nu, cert este ca la un moment dat ma intreba:

– Ce metoda de autentificare doriti? Dorea sa-mi si enumere variantelem cred.
– Prin SMS, zic, cu o vadita bucurie ca stiu si eu ceva. De la frate-meu, fireste. Si-i dau si motivatia alegerii: Pai, mai bine prin SMS, ca am mai avut odata cu nu stiu ce card si ceva scula care avea un alt PIN. La autentificare, aia imi gernera un alt PIN care sa-l folosesc la autentificare in aplicatie. Incepusem sa incurc PIN-urile. De nu stiu cate ori mi-a inghitit bancomatul cardul pentru PIN gresit.

Desigur, si hiperbola este figura de stil, dadusem o oarecare coloratura discutiei pentru descretirea atmosferei (asta mai ales ca la colega-sa lu’ acesta de tejghea era o clienta vadit indispusa de buna noastra dispozitie). Imi da ceva hartii ca sa le iscalesc, moment in care nu pot sa nu-mi exprim aprecierea pentru felul in care era legat pixul:

Uite, ce fain e legat asta! Am fost azi la Finante, ei aveau un pix legat cu ață din aceea de cânepă. Am vrut sa fac poza, dar mi-a fost rusine de fata de acolo. Serios! Cu ata era legat. Si avea si fundiță, probabil cand vor sa-l schimbe sa poata fi dezlegat mai usor.

Cu treaba asta asa bucurie i-am produs, incat in extazul care a venit peste el, nici n-a mai putut fi atent la imprimanta care a inceput sa scuipe hartiile pe jos. Probabil astepta si ea niste complimente.

Eu am si SMS Alert, ii zic. Asta o sa-l pot dezactiva din BT24?
– Il pot dezactiva eu…
– Nu. Deocamdata nu. Vreau sa vad ce pot urmari din BT24, eventul apoi. Căci vreau sa stiu tot ce misca. “Tot ce misca-n tara asta râul, ramul”… si-mi dau seama ca nu face bine sa continui cu “mi-e prieten numai mie, iara tie dusman ti-este”, asa ca am mai completat cu “Eu imi apar saracia si nevoile si neamul”.

Atmosfera de cenaclu literar la Banca Transilvania, ce mai…

Imi da o hartie cu user si parola.

– Trebuie sa scrieti asa, cum e. Cu lietere mici, mari. Imi explica omul, pe fata lui vazandu-se satisfactia lucrului cu bine adus la indeplinire.
– Si banuiesc ca in aceeasi ordine, ar fi trebuit eu sa completez, ca vada ca ne pricepem.

Am multumit, i-am urat serviciu usor in continuare, stiind ce-l asteapta.

– Si eu cu aceeasi problema, zise tovarasul meu de lucru.

 

PS. Seara, cand am vrut sa ma loghez in BT24, mi-a dar eroare: “Nu sunt setate drepturile”. Semn ca omul de la banca isi dorea sa mai trec pragurile institutiei financiare.

Comentarii Facebook

6 Comments

  • well …bancile sunt o poveste trista in Romanica (trista da mereu pe profit) …cei de la BCR primesc la fiecare vizita a mea formularu cu reclamatii…de vre-o 4 ani incoace…si inca nu am primit nici un raspuns….da mai astept nu-i bai…oricum deja adun monezi pentru ultimele rate…poate asa o sa le dispara ranjetu de pe buze.

  • Toata treaba asta m-a dus cu gandu la niste mesaje de eroare dintr-o alta aplicatie web. Eu in locul tau as profita de situatie, sa vad ce alte mesaje mai exista p-acolo. Apropo, mai ii acolo paznicu blond, tânăr, cu ochelari si cu miscarile smechere din cap?

  • Eu mi-am activat de curând BT24 de pe net.. Nu a fost nevoie sa merg la banca.. Mi-au trimis și username și pass pe mail.. După primirea mailului parca a fost nevoie sa mai aștept 24h și după am putut sa ma și loghez și tot… Bafta cu BT-ul :))

  • @cucheristu: da, da. si eu mi-am amintit despre mesajele acelea. am scris si pe tema aia.

    paznic??? acela paznic?! acela este OMUL bancii, nene!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.