• RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Alt soi de campanie electorala

AlexB vineri, 14 noiembrie 2014, 14:52 fara comentarii

Suntem cu totii de acord (cred…) ca am asistat la o campanie electorala mizerabila. S-au tocit prea multe taste pe acest subiect, nu este intentia mea sa vorbesc despre campania pentru alegerea presedintelui, ci despre o alta campanie electorala: campania dusa de EA pentru ca sa-l convinga pe EL s-o aleaga.

Da, exista imaginea femeii care trebuie cucerita, dar la un moment dat (ca, deh, daca pampalaul nu actioneaza…) se satura de asteptat, considerand ca e momentul sa faca ea ca lucrurile sa se miste.

Gasesc multe asemanari cu campania pentru alegerea presedintelui in ce priveste nesimtirea, disperarea si alte mizerii aruncate in joc, dar si in ceea ce priveste (h)ilaritatea pe care astfel de situatii o genereaza:

– auto-scoaterea in evidenta: cu orice ocazie, prin orice metode, ea este gata sa(-si) etaleze calitatile; putin conteaza ca le are sau nu, ideea este ca el sa creada ca nu mai este nimeni ca ea.

– promisiuni electorale: ea ii lasa de inteles, mai direcct sau nu (functie de tupeul din dotare) ce bine ar duce-o ei doi impreuna, cate si mai cate ar face ea.

– pomeni electorale: se spune ca dragostea trece prin stomac; ea este gata sa-i intinda cate o masa, doar-doar va pricepe si bietul de el care este alegerea cea buna.

– sondaje electorale: ea va fi preocupata in a afla / stabili care sunt procentele pe care le are ea, dar si celelale contracandidate (chiar daca-s contracadidate doar in mintea ei). Se oftica daca vreuna are popularitate mai mare in randul electoratului. De obicei, se va consola “mda. aceea este fiica/nepoata/verisoara/rudenia lui cutare”, ofticandu-se totusi din pricina ca baietii (printre care – culmea! – si el) se simt bine in prezenta ei.

– discreditarea contracandidatelor: se spune ca atunci cand trei femei vorbesc impreuna este conversatie; deinadata ce una pleaca celelalte doua vorbesc despre ea, adica barfesc. Prin orice metode, ea va incerca sa discrediteze pe cele pe care le considera contracandidate, fie ca sunt de aproape, fie ca sunt departe. Desigur, imediat dupa ce-o terfeleste pe contracandidata in absenta ei, daca o intalneste o poate imbratisa, pupa, vorbi cu ea precum cu cea mai buna prietena. Si chiar ii face cadouri.

Ne oprirm deocamdata aici, pentru ca timpul nu mai are rabdare cu noi.

 

La urma urmei, tot femeia este cea care alege. Deci, cele de mai sus (cel putin unele dintre ele) se pot citi si invers.

Vom dezbate mai pe larg apucaturile acestea. Fi-vor de folos, zic, si astfel de discutii. Vom continua, insa deocamdata sa ne alegem presedintele.

   

Comentarii Facebook
Publicat in: Săgeţi şi ghimpi

Fii primul care comenteaza! E gratis! :))