Comentariile şi spamul

Cateva precizari depsre comentarii la postarile de pe acest blog:

1. Apreciez cand gasesti cu cale sa comentezi (la/despre) ceea ce scriu. Scriu si pentru tine, nu neaparat pentru mine. Scriu si despre tine, nu tot timpul despre mine. De aceea, comentariile sunt binevenite. Sunt utile, chiar si daca doar pentru a-mi da seama ce-ai inteles tu despre ceea ce am zis eu.

2. Moderez dupa buna placere, fara reguli (pre)stabilite. Dar, in principiu, nu te astepta sa public comentarii cu laude excesive sau orice imi miroase a linguseala. Totodata, sa nu crezi ca voi accepta comentarii in care ma injuri. Poti injura, dar nu “acasa” la mine.

3. Respect dreptul la opinie, iti respect opinia chiar daca nu-s de acord cu ea. Dar cu toate ca ai dreptul la opinie, nu inseamna cu nesesitate ca ai dreptul s-o postezi la mine pe blog. De pilda, ai dreptul sa crezi ca-s prost; dar daca ti-as da voie sa si postezi asta pe blogul meu, poate ca as chiar fi.

 

Cateva precizari despre commenturi pe care le consider spam, in consecinta le sterg:

1. Spam-ul clasic. Linkuri la diverse site-uri, reclame la diverse produse. Ori ca vine automat, ori ca il pui cu mânuța ta, el va ajunge la “spam”.

2. Cersetoria de like-uri, voturi la concursuri si mai stiu eu ce. Nu-i locul aici.

3. Copy-Paste-ul. Stiu ca traim intr-o tara unde copy-paste este la loc de frunte, dar nu aici.

 

Si-acuma un caz concret. Comentariile de mai jos au venit toate la acelasi articol. Daca e copy-paste, atunci nu primim, am zis. Eventual un link. Daca nu este copy-paste, atunci e chiar mai rau. Cum sa stai sa scrii atata de unul singur?… In fine…

spam

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.