Micul soare, marea eclipsă

Care vor fi fost unele din cauzele pentru care peste Micul soare s-a abatut marea eclipsa?

 

1. Putere fara minte.

De cata minte ai avea nevoie pentru a te apuca sa spui ghicitori la propria-ti nunta? Si daca cineva ‘ghiceste’ sa omori cativa oameni din pricina asta…

Daca esti puternic, poti duce in spinare portile unei cetati pe munte. Daca ai şi gândi un pic te-ai intreba care ar fi rostul unor porti pe varf de munte… Sa treaca vulturii prin ele? Caprele negre?

Daca vrei sa atragi o eclipsa peste tine, preocupa-te doar de trup: foloseste tot materialul pentru muschi, nu cumva sa ajunga si pentru creier.

 

2. Acțiuni fara țel

Daca esti chemat a fi conducatorul neamului tau, atunci nu ar trebui sa fugi dupa vulpi. Adica ti-ai putea folosi calitatile/inzestrarile pentru scopuri mult mai nobile decat pentru a prinde 300 de vulpi.

Alergand dupa vulpi, dupa lucruri marunte, s-ar putea sa ajungi a macina la râșnită grăunțe de mălai pentru puii de găină ai stăpânilor tăi.

 

3. Realizari fara parteneri

Micul soare a considerat probabil ca doar el stie sa faca lucrurile. S-a prea increzut in el. Niciodata nu l-ai vazut colaborand cu cineva. Nu! Tot ce a facut in viata, a facut de capul lui. Da, era puternic. Dar poate acesta nu-i motiv suficient pentru a lucra de unul singur.

Stii? Daca lucrezi la un proiect cu cineva, are sanse mai multe sa dainuiasca in timp. Daca doresti sa nu se abata eclipsa peste tine, cauta colaboratori. Nu lucra de unul singur. Chiar daca nu gasesti oameni dispusi sa-ti impartaseasca viziunea, stii macar ca ai incercat.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.