Comunicare înflăcărată

Ioab s-a sculat, a plecat in Ghesur si a adus pe Absalom inapoi la Ierusalim.

Dar imparatul a zis: “Sa se duca in casa lui si sa nu-mi vada fata.” Si Absalom s-a dus in casa lui si n-a vazut fata imparatului.

Nu era om in tot Israelul asa de vestit ca Absalom in privinta frumusetii lui; din talpa piciorului pana in crestetul capului, n-avea niciun cusur.

Cand isi tundea capul – si-l tundea in fiecare an, pentru ca parul ii era greu – greutatea parului de pe capul lui era de doua sute de sicli, dupa greutatea imparatului.

Lui Absalom i s-au nascut trei fii si o fiica, numita Tamar, care era o femeie frumoasa la chip.

Absalom a locuit doi ani la Ierusalim, fara sa vada fata imparatului.

Apoi a chemat pe Ioab, sa-l trimita la imparatul: dar Ioab n-a voit sa vina la el. L-a chemat a doua oara; si Ioab tot n-a vrut sa vina.

Absalom a zis atunci slujitorilor lui: “Vedeti, ogorul lui Ioab este langa al meu; are orz pe el; duceti-va si puneti-i foc.” Si slujitorii lui Absalom au pus foc campului.

Ioab s-a sculat si s-a dus la Absalom acasa. Si i-a zis: “Pentru ce au pus slujitorii tai foc campului meu?

Absalom a raspuns lui Ioab: “Iata, ti-am trimis vorba si ti-am zis: “Vino aici, si te voi trimite la imparat sa-i spui: “Pentru ce m-am intors din Ghesur? Ar fi fost mai bine pentru mine sa fiu si acum acolo.” Doresc acum sa vad fata imparatului; si daca este vreo nelegiuire in mine, sa ma omoare.”

Ioab s-a dus la imparat si i-a spus lucrul acesta. Si imparatul a chemat pe Absalom, care a venit la el si s-a aruncat cu fata la pamant inaintea lui. Imparatul a sarutat pe Absalom.

(sursa: 2 Samuel 14:23-33)

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.