Citit: “Sfaturi pentru o slujire creştină eficientă”

Am terminat de citit cartea “Sfaturi pentru o slujire creştină eficientă”, cunoscuta si cu titlul “Sfaturi pentru servicii creştine”, o compilatiile din scrierile lui Ellen G. White, 300 pagini.

servicii crestine

Pentru descrierea cartii, citez de pe coperta din spate: “Apelurile pentru o viata spirituala mai inalta sunt impletite cu metode si sfaturi practice, esentiale pentru succesul tuturor crestinilor, atat laici, cat si pastori. Inca o data, ajungem la convingerea ca viata crestina sau este o viata de slujire spirituala, sau nu mai exista in realitate.”

7 citate din carte:

“Lucrarea pentru altii este mijlocul prin care credinciosii isi vor pastra sufletul viu. […] Nici un om nu poate trai independent de semenii lui, deoarece bunastarea fiecaruia ii afecteaza pe ceilalti.”

“Multi dintre cei care se autointituleaza crestini sunt doar niste sustinatori ai moralei.”

“Fiecare ins trebuie sa faca eforturi spre a-si educa mintea. Dumnezeu nu vrea sa ne multumim cu o minte lenesa, nedisciplinata, cu ganduri usoare si cu o memorie slaba.”

“Adevaratul caracter nu este ceva ce se realizeaza in afara noastra si care ne acopera, ci el radiaza dinauntru.”

“Nu exista nici o scuza pentru o lucrare superficiala si insuficienta, indiferent de domeniul in care este facuta.”

“Dumnezeu ofera ocaziile, succesul depinde de cum le folosim. […] Succesul nu depinde atat de mult de talent, cat de energie si bunavointa. Nu a avea talente stralucite este lucrul care ne face in stare sa indeplinim o slujire care sa poata fi primita, ci implinirea constiincioasa a indatoririlor zilnice, un spirit multumitor, un interes sincer, natural fata de binele celorlalti. In lucrul cel mai umil, se poate castiga adevarata superioritate.”

“Ceea ce nu pot castiga nici chiar cei mai mari si mai intelepti oameni, poate primi credinciosul cel mai slab si mai umil. Portile de aur ale cerului nu se deschi pentru cel care se inalta pe sine. Ele nu se deschid pentru cel cu un spirit mandru. Dar portile vesnice se vor deschide larg la atingerea plapanda a unui copilas.”

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.