Citit “În căutarea certitudinii”

Am citit cartea “În căutarea certitudinii”, de Josh McDowell & Thomas Williams, 162 pagini.

exista-adevar

Este o carte excelenta in care autorii abordeaza problema adevarului.

Conteaza ce credem? Cine stabileste ce este adevarat? Pot exista adevaruri care sa fie relative la persoane? Putem avea inceredere in ce gandim? Care este relatia dintre ratiune si credinta? Iata cateva intrebari la care raspund autorii.

7 citate din carte:

“Oamenii pot sa sustina ‘adevaruri’ diferite numai daca nu cred cu adevarat in niciunul dintre ele.”

“Nu este nevoie sa-ti lasi creierul la intrarea in biserica atunci cand devii credincios. Si nici nu trebuie sa intorci spatele bucuriilor vietii.”

“Ratiunea nu este discreditata de o proasta folosire, la fel cum nici muzica lui Bethovem nu este discreditata de o interpretare proasta.”

“Viata fara regului si fara autoritate devine un labirint intesat de capcane si dezastre, pentru ca atunci cand inlaturam restrictiile legii alungam si protectia conferita de aceasta.”

“Nici o minciuna nu poate supravietui prea mult intr-un univers cladit pe absolutul adevarului.”

“Frumusetea pe care o vedem in natura si o exprimam in arta poate fi ecoul de dincolo de natura care ne spune ca exista mult mai multe lucruri decat vedem noi aici, iar ceea ce vedem aici nu este decat o imagine inferioara a acelor lucruri.”

“Evolutionismul ofera ceva ce multi oameni isi doresc cu atata disperare incat sunt dispusi sa sacrifice ratiunea pentru a obtine acel lucru.”

Comentarii Facebook

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.