Biblia :: O provocare pentru 2014

Fara prea multa introducere, am o propunere pentru anul 2014: sa cititm Biblia impreuna si sa impartasim ceea ce citim. Ca doar suntem crestini de (peste) 2000, nu-i asa?

Din proprie experienta spun următoarele:

– pentru a citi Biblia într-un an ai nevoie de 15-20 minute / zi

– este util si placut sa citeşti cu alții. Fiecare surprinde cate ceva ce (poate) ceilalți nu au observat.

– nu trebuie sa fii popa, preot sau pastor pentru a intelege Biblia; sunt convins ca este scrisa astfel incat sa poata fi citita de omul de rand. Evident, a avea mai multe cunostinte de teologie ajuta, dar uneori, vorba lui C. S. Lewis, “un coleg poate sa ajute mai mult decat profesorul”.

a împărtăşi ceea ce găsești este de un real folos şi pentru ceilalți, dar şi pentru tine. Lucrurile care le spui altora ti se fixează mult mai bine în minte.

– de obicei, se incepe cu entuziasm, care tine 2-3 luni de zile. Pe la Levitic-Deuteronom se cam dă de greu. :D Fiind mai multi, sa speram ca vom fi mai motivati ca sa nu abandonam studiul.

– a citi impreuna si a discuta impreuna cu altii in mod constructiv necesita un plan de cititire. As propune un plan de citire al Bibliei la rand, in caz ca nu sunt alte pareri mai bune. Voi reveni.

Daca doresti sa accepti aceasta provocare, te rog sa lasi un mesaj si-ti voi indica un loc unde vom putea discuta ceea ce citim, fie ca suntem aproape, fie ca suntem departe.

Horatasta-te! La 1 ianuarie 2014 ii dam drumul! :)

Comentarii Facebook

6 Comments

  • L-am primit…Am descarcat planul si m-am si inceput deja :)..Si mi-am si facut cont pe forum.Zice ca trebuie aprobat de un moderator.

  • Sunt surprins de aces articol si de faptul ca eu ma hotarasem deja sa citesc biblia in 2014. Mai multi colegi, succes mai sigur!
    O sa ma adaptez programului pe care l-ai postat. Momentan sunt putin inainte dar va asptept pe toti.

    Si posibil sa postez pe blog anumite ideei interesante pe care le observ in minutele de citit(studiu).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.