• RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Citit: “Sfaturi pentru predicatori”

AlexB sâmbătă, 26 octombrie 2013, 19:17 un comentariu

Am citit cartea “Sfaturi pentru predicatori”, 420 pagini, de Charles H. Spurgeon.

Cartea reprezinta transcrierea unor prelegeri/cursuri pe care Spurgeon le tinea studentilor sai. Imi place simplitatea cu care se adreseaza ascultatorilor, imi place voia buna cu care vorbeste si apreciez seriozitatea cu care spune lucrurilor pe nume.

sfaturi

7 citate din carte:

“Daca un om si-a gresit permisiunea este una, dar cand unei comunitati i se impune sa-l primeasca, fara ca el sa aiba vocatie, este cu totul altceva: o greseala care costa scump.”

“Lucrarea Domnului cere oameniii cei mai buni, nu pe aceia care nu pot face nimic altceva.”

“Fratilor, cântăriți-vă predicile. Nu le serviti cu metrul, ci cu kilogramul. […] Este o prostie sa fim ieftini la cuvinte si scumpi la adevar.”

“Nu lasati ca adevarurile sa plece de la dumneavoastra amestecate. Nu lasati ca gandurile sa se napusteasca asemenea unei gramezi, ci faceti-le sa umble ca niste soldati in pas de mars. Ordinea, care este cea dintai lege a cerului, nu trebuie sa fie nesocotita de un ambasador al cerului.”

“Cei care sunteti gata sa predicati intr-o clipa, ma veti ierta daca eu ma duc sa ascult un alt predicator.”

“Nu se intampla prea des ca pacatosii sa fie treziti de predicatorii care ei insisi dorm.”

“Cand folositi istoria naturala pentru a ilustra Scripturile, nu faceti altceva decat sa explicati una din Cartile lui Dumnezeu printr-un alt volum pe care El l-a scris.”

   

Comentarii Facebook

Doar un comentariu... Comenteaza si tu!

  1. […] Din cand in cand, intalnesc si eu oameni care argumenteaza ca astest astronom din secolul 17. Fragmentul de mai jos este extras dintr-o carte de-a lui Spurgeon. […]