Citit: “Născut pentru a reuşi”

Am citit cartea “Nascut pentru a reusi. TOTI avem un DAR… TU l-ai descoperit pe al tau?”, de Brian Souza, 295 pagini.

nascut

Dupa cum reiese chiar din titlu este o carte de dezvoltare personala. In fiecare capitol din carte este prezentat cate un caz in care cineva a reusit in viata, povestiri captivante. Are 31 de capitole inpartite in 5 parti:

1. Descopera
2. Dezvolta
3. Apreciaza
4. Foloseste
5. Daruieste

Nu-s eu prea incantat de scriitorii acestia care cred ca au gasit ei remedii la cine stie ce probleme (mai ales daca-i american umflat in pene), pe deasupra mai seamana si cu cartea aia a lui Rich Warren “Viata condusa de scopuri” (numa’ ca ala a avut mania de a-si imbraca ideile umaniste in versete biblice citate din zeci de traduceri ale Bibliei dupa cum i-a sunat bine), dar sunt cateva idei simpatice in carte.

7 paragrafe din carte:

“Pana la urma, timpul este cea mai valoroasa resursa din cate avem. Nici macar cei mai talentati oameni de stiinta din lume nu pot crea mai mult – nici macar nu isi pot da seama cum sa il ‘economiseasca’. Singurul lucru pe care il putem face cu timpul este sa il investim cu cap.”

“Indiferent ce varsta ai, intotdeauna exista ceva valoros care trebuie facut.”

“Cei mai multi oameni nu ar participa la o cursa daca nu ar sti unde este linia de sosire, dar vor fugi prin viata invaluiti in ceata, fara sa auba habar unde merg.”

“Ai observat cum unii oameni isi parcurg obiceiurile zilnice reactionand in loc sa actioneze?”

“Am o intrebare: De cand este mai ‘realist’ sa ai o atitudine negativa decat una pozitiva?”

“Lucrurile nu se schimba; oamenii, da.”

“Jumatate de plan, jumatate de standard etic, jumatate de angajament – toate acestea nu valoreaza absolut nimic. Incearca asta: ‘Hei, draga, te iubesc pe jumatate” si vezi ce se intampla!”

Comentarii Facebook

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.