Citit: Perspectiva APOCALIPTICĂ şi sterilizarea ADVENTISMULUI

Am citit cartea “Perspectiva APOCALIPTICĂ şi sterilizarea ADVENTISMULUI”, de George R. Knight, 125 pagini.

prespectiva

Autorul este ingrijorat de pierderea relevantei Bisericii Adventiste, intrucat tot mai multi adventisti incearca sa diminueze diferentele dintre Biserica Adventista si celelalte biserici. Astfel, tot mai multi vorbesc tot mai putin despre ceea ce face Biserica Adventista diferita – interpretarea Apocalipsei (Sanctuarul, Judecata de Cercetare, 1844).

Autorul imparte adventisii in doua categorii: adventisti credinciosi (cei care stiu ce cred si de ce) si adepti culturali (s-au nascut adventisti, nu cred in invataturile adventismului, dar nu ies din biserica pentru ca e mai comod pentru ei asa).

Mai departe, autorul atrage atentia la doua extreme: a prezenta Apocalipsa vorbind doar despre fiare uitand ca in aceasta carte este prezentant si Isus si Evanghelia sau a vorbi doar despre Isus si Evenaghelie si a se uita despre Apocalipsa. Biserica Adventista a crescut, sustine autorul, pentru ca a fost total diferita de celelalte biserici. A prezenta doar ce prezinta si ceilalti duce la irelevanţă: nimeni nu va veni la o Biserica ce este la fel ca altele.

Cuprins:

1. Ne-am saturat de fiare – O introducere in sterilizare
2. O reevaluare a profetiilor apocaliptice si a istoriei advente
3. Nu uitati de fiare (inclusiv cele moderne) – Ce am cu apocaliptica
4. Eroarea gandirii liniare – O profetie uimitoare
5. Cum sa-ti traiesti perspectiva apocaliptica in secolul 21
6. Pe fuga despre neo-apocaliptica & O introducere intarziata

7 paragrafe din carte:

“Un crestinism sanatos va fi obligatoriu in tensiune cu valorile culturii ambiante si va sustine adevaruri nepopulare.”

“Studiul Bibliei este bun in sine, dar atunci cand tot ce faci este doar studiu si iar studiu, fara sa treci la fapte, poti sa fii sigur ca ai cazut in capcana pacatului studiului biblic.”

“Este o mare diferenta intre a tine sambata si a respecta Sabatul.”

“Este interesant ca adventismul are astazi cei mai scoliti clerici si laici din istoria lui. Cu toate acestea, prea multi dintre noi nu indraznim sa afirmam ceva cu hotarare, afara de indoielile noastre.”

“Cartea Apocalipsei este o invitatie la a ne alatura Leului-Miel, care abia asteapta sa-Si incalece calul Sau alb si sa puna capat haosului pe care il numim istoria lumii.”

“Este un fapt istoric interesant ca, intotdeauna, momentul in care nimeni nu se asteapta ca Hristos sa revina este astazi. […] Cea mai periculoasa inselatorie este aceea ca timpul va continua la nesfarsit. ‘Maine’ poate fi un cuvant periculos.”

“Cartea Apocalipsei s-a dovedit relevanta pentru orice veac tocmai prin promisiunea sperantei pentru o lume disperata.”

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.