Traseu de biciclit (pe) lângă Oradea

Daca esti din Oradea si iti place sa folosesti bicicleta, iti recomand un traseu care-mi place.

Sa ziceam ca pornesti de undeva din centru: o iei pe Gheorghe Doja, treci de Spitalul judetean, apoi stanga spre Saldabagiu de munte, treci pe langa lacul de la Paleu, pe urma prin localitatea Paleu, cobori pe serpentine, urmand sa “aterizezi” in Rogerius.

Aproximativ 17-18 km, traseu relativ usor, drum relativ bun, netultuburat de multe masini. Ai si de urcat, ai si de coborat. Numa’ bun dupa o zi de stat in birou.

Poti asculta cantec de pasari, dar totodata recomand sa ai la tine si “Apocalipsa”. ;)

Pun o harta cu traseul si vreo doua poze. Click aici pentru harta: https://goo.gl/maps/ntDcD

harta

panorabasaldabagiu2

paleu

Bonus: un video facut azi de pe bicicleta, in coborare spre lac. Nu te speria, nu te bucura – n-am patit nimic. :D Dar e drept: trebuie sa caut solutii mai bune pentru filmare… Oare sa tin camera in gura?

Am fost si anul trecut pe acolo. Cateva poze de atunci poti vedea aici: https://www.alexb.ro/2012/07/lac-masina-garsoniera/

Asadar, cand mai mergem? Vii si tu, da?

Comentarii Facebook

7 Comments

  • poti sa iti faci un sistem de prindere pe ghidon. daca e o camera compacta, iei piciorusul de la trepied si-l montezi la camera si cu 2 wire clips o prinzi de ghidon. ;)

  • Cred ca o sa incerc sa filmez si cu telefonul (am suport pentru telefon)… desi ma indoiesc ca o sa iasa ceva cat de cat.

  • A fost printre primele dati cand am facut traseul acela. Mi s-a parut apocaliptic. De aceea, am facut aluzie la un album de muzica “Apocalipsa”.
    Deh, biciclist incepator… dupa ce l-am facut de cateva ori, nu mi s-a mai parut dificil. Iar cu timpul am invatat ca NICIODATA un biciclist n-ar trebui sa aiba casti in urechi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.