Făţarnicul cu facebook

1. Luati seama sa nu va indepliniti neprihanirea voastra inaintea oamenilor, ca sa fiti vazuti de ei; altminteri, nu veti avea rasplata de la Tatal vostru care este in ceruri.

2. Tu, dar, cand faci milostenie, nu suna cu trambita inaintea ta, cum fac fatarnicii, in sinagogi si in ulite, pentru ca sa fie slaviti de oameni. Adevarat va spun ca si-au luat rasplata.

3. Ci tu, cand faci milostenie, sa nu stie stanga ta ce face dreapta,

4. pentru ca milostenia ta sa fie facuta in ascuns; si Tatal tau, care vede in ascuns, iti va rasplati.

5. Cand va rugati, sa nu fiti ca fatarnicii, carora le place sa se roage stand in picioare in sinagogi si la colturile ulitelor, pentru ca sa fie vazuti de oameni. Adevarat va spun ca si-au luat rasplata.

6. Ci tu, cand te rogi, intra in odaita ta, incuie-ti usa si roaga-te Tatalui tau, care este in ascuns; si Tatal tau, care vede in ascuns, iti va rasplati.

(Matei 6:1-6)

1. Daca deschid Cartea Feţelor mult mai des decat Cartea Cărţilor, daca Cartea cu Feţe o citesc zilnic, iar de Cartea cu Carţi imi amintesc cam o data pe saptamana, daca facebookul il duc cu mine peste tot, iar Biblia mi-o las la biserica, nu sunt altceva decat un făţarnic ordinar.

2. Daca share-uiesc imagini cu versete sau paragrafe din scrierile sfinte pe facebook, in timp ce nu am un plan de citire si studiere al Cartilor, neprihanirea mea este doar de vazul oamenilor. Sunt un făţarnic nenorocit.

3. Daca sunt un mare milostiv pe facebook si share-uiesc imagini pentru a ajuta copii cu cancer (zice-se ca la fiecare share acestia primesc de la 3 centi pana la 32 de dolari), dar in viata reala portofelul se stie deschide doar pentru mine, sunt un făţarnic mai jalnic decat fatarnicii care fac milostenie sunand cu trambita inaintea lor.

4. Daca indemn friendsii pe facebook sa sustina tot felul de cauze drepte si nobile, in timp ce in viata reala nu ii indemn la o fapta buna, sunt un făţarnic inzestrat cu o rară prostie.

5. Daca share-uiesc video-uri cu muzica crestina si predici, in timp ce zi de zi ascult alta muzica si nu prea dau pe la biserica, sunt doar un făţarnic spiritual.

6. Daca inalt rugaciuni pe facebook (de genul “Doamne, Iti multumesc pentru familia mea, pentru prietenii mei”) in timp ce cu familia mea si/sau cu prietenii mei nu gasesc placere sa particip macar la o “ora” de rugaciune pe saptamana, sunt un făţarnic vrednic de dispretuit.

Doar un făţarnic cu facebook, făţarnic feisbucălău, feibucist, feisbucilagiu. Alege varianta care-ti displace mai mult.

…pentru ca facebook-ul poate fi un mijloc excelent de exprimare a făţărniciei.

Comentarii Facebook

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.