Pe Marte, ala-i!

Avem de dezvoltat un proiect pentru o organizatie nonguvernamentala (nu pot da mai multe detalii datorita clauzelor de confidentialitate) in cadrul caruia trebuie sa facem si niste fotografii de inalta rezolutie pe suprafata lui Marte.

Bun. Am pus un satelit pe orbita planetei, de pe care am hotarat ca trimitem niste roboţei pe Marte care sa faca pozele. Mereu avem probleme insa cu ei. Mai apare cate un bug si pusca robotul la aterizare. Noroc ca avem debug, am zis, ca in php ar fi mai greu de implementat asemenea.

Doar ca in debug mergea bine: chiar am aterizat si noi pe Marte, unde trebuie sa va spun ca am avut cel putin doua uimiri:
– exista ceva locuitori pe acolo si sunt pasnici! Unul stie si limbi pamantesti, ne-a povestit cate ceva.
– desi noi ne-am dus masca de oxigen, de fapt, exista un oarecare strat de oxigen si acolo. Doar ca nu-i asa gros. Este de inaltimea unui om. Daca prea ridici nasul pe sus, te ia cu ameteli.

Era vinerea trecuta ce va povestesc. Am incheiat zilele de lucru cu o oarecare neimplinire: inca nu reusisem sa facem poze pe Marte, decat in debug. Am plecat spre casa si pe neasteptate m-a piscat o idee (ca asa te pisca ideile, precum puricii), drept care am si sunat pe colegu-meu (nu dam nume acum), coordanatorul proiectului, ca sa-i spun licarirea de inteligenta:

– Florine!!! E ca rezolvata problema! Mi-a puiat mintea o idee!

– Ce idee?

– Nu-i musai sa trimitem roboti ca sa faca poze! Putem pune niste telescoape puternice pe satelit si le facem de acolo!

– Pai, avem in framework implementate telescoape! Dar problema trebuie gandita la modul general: chiar daca in proiectul acesta nu se cere sa aterizam pe planeta, daca in alt proiect, pentru o alta planeta, se va cere sa aferim functionalitate pentru aterizare?…

– Noh, bine. Mai vedem luni…

Si cand m-am trezit era dimineata.

Comentarii Facebook

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.