Bâzdâgania revine!

…şi loveste din nou!

Iata ce imi scrie Andrei la articolul in care spuneam cum m-am intalnit cu bazdagania!

AlexB, asa cum ai spus tu aici https://www.alexb.ro/2011/11/am-dibuit-bazdagania/ posibil sa fi fost ceva exemplar de furnicar.

Sambata (02.03.2013) ma indreptam dinspre Baia Mare spre Cluj Napoca. Inainte de Dej cu vreo 10-20 km, intr-o zona impadurita am avut neplacerea sa ma ‘intalnesc’ si eu cu asa ceva. Din pacate, la iesirea dintr-o curba am lovit/trecut peste un animal care semana cu ce ai descris tu, doar ca avem ceva soi de blana, nu tepi. Pentru a inlatura presupunerile, specific faptul ca nu am mai avut cum sa-l evit. L-am luat intre roti in zona numarului de inmatriculare.

Botul acela lung nu-l facea sa semene cu nimic de pe la noi din tara (nimic cunoscut de mine :P). Ca o fi fost furnicar sau altceva, cert e ca nu am mai vazut asa ceva prin Romania. Cert e ca dupa lovitura a disparut, a reusit cumva sa se duca inapoi in padure. Sper din tot sufletul ca traieste. Masina necesita reparatii, bara fata fiind afectata, dar asta nu e asa important.

Revin la topic:

Ca si dimensiuni, animalul cred ca avea intre 60 si 80 cm lungime, nu foarte inalt.

Tot cautand pe net raspunsuri, nestiind exact ce am lovit, am ajuns pe aceasta pagina. Descrierea este apropiata de a ta.

Sa fie ceva specie care sa traiasca si in tara noastra?

Asadar, avem furnicari in Romania, mai nou?

Zimbrii s-au dus, vin furnicarii?

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.