“În sârguinţă, fiţi fără preget”

Gasim acest sfat in Romani 12:11. Mi-a placut comentariul facut de Ellen G. White privitor la aceasta in cartea “Sfaturi privind administrarea crestina a vietii” (vorbea in special despre cei ce lucrau in sanatorii, dar cred ca putem generaliza, fara a risca sa pierdem din aplicabilitatea sfatului).

Cuvântul inspirat ne spune cum trebuie să fim: „În sârguinţă, fiţi fără preget. Fiţi plini de râvnă cu duhul. Slujiţi Domnului.” Cei care lucrează în sanatoriile noastre trebuie să muncească plini de interes şi cu seriozitate. Dacă angajaţii nu stăpânesc arta de a fi rapizi, să înceapă să se instruiască în această privinţă sau să accepte ca salariul să fie pe măsura lucrului făcut. În fiecare zi, asistentele şi ceilalţi angajaţi ar trebui să devină tot mai eficienţi, mai pricepuţi la toate activităţile şi mai operativi. Ei se pot strădui să ajungă la un nivel tot mai înalt, în calitate de ajutoare ale Domnului. Cei care sunt înceţi din fire să se instruiască zilnic pentru a-şi îndeplini sarcinile mai repede şi în acelaşi timp cu grijă. […]

Cei care sunt plătiţi pentru activitatea lor ar trebui să fructifice ocazia. Ei trebuie să fie atât producători, cât şi consumatori. Pe măsură ce vor fi educaţi în această privinţă, vor deveni tot mai capabili să-şi îndeplinească sarcinile încredinţate. Vor fi pregătiţi să îndeplinească orice sarcină.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.