Iona :: Ştiaţi că?…

1. “Iona” inseamna “porumbel“.

2. Numele tatalui lui Iona, Amitai, inseamna “credinciosie, adevar“.

3. Cartea lui Iona este considerata cea mai importantat carte misionara din VT. Ea demonstreaza ca, in afara de Israel, si celelalte natiuni ale pamantului erau iubite de EL.

4. Iona este o carte a lucrurilor MARI: misiunea lui Iona este mare (de a merge sa predice Cuvantul intr-o cetate de reunume mondial), cetatea este ‘cetatea cea mare”, pe mare se starneste o furtuna mare. marinarii au avut o mare teama de furtuna, mai pe urma o mare frica de EL, pe Iona l-a inghiti un peste mare, la predica lui Iona (o predica MICA)  a avut loc o reforma mare, EL are rabdare mare si har mare.

5. Iona stia ceea ce multi crestini din zilele noastre nu stiu: ca in cer este un Templu. “Cand imi tanjea sufletul in mine, mi-am adus aminte de Domnul, si rugaciunea mea a ajuns pana la Tine, in Templul Tau cel sfant.” (Iona 2:7)

6. Iona este un profet ciudat (si) pentru ca reactia publicului la predica sa, succesul pe care il are in predicare, in loc sa-l bucure, il nemultumeste. Este aici si o situatie oarecum ironica: un Dumnezeu foarte milos are un profet foarte nemilos.

7. Putem sa-l apreciem pe Iona pentru ca a scris aceasta carte! A scrie despre tine in felul cum a facut-o el, ei bine, nu este chiar cel mai usor lucru…

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.