Cică “Merge şi aşa”…

Orice român adevarat are la Dacia lui si o sârmă de rezerva. Daca se strica ceva, romanul descurcaret o mestereste pentru căci “merge si asa”…

Din pacate venim cu atitudinea asta si in biserica uneori, uitand ca aici avem de-a face cu EL, nu cu Dacia noastra. Consideram ca toti sunt datori sa spuna cate o poezie, chiar daca nu toti stiu sa recite. Toti trebuie sa tina cate o predica din cand in cand, in ciuda faptului ca nu toti sunt hăruiţi cu harul de a vorbi.

Toti trebuie sa cante, ahhh… si aici probabil este cel mai spinos. Pe langa faptul ca nu toti au darul cantatului dintre cei care ar dori sa cante, chiar si cei care ar putea canta bine se lasa prada neglijentei. Ce atatea repetii? Ce atatea pregatiri? Merge si asa… Nu-i asa?

Sau o varianta spiritualizata a problemei: “Fac ingerii sa se auda bine!”.

Pentru a fi bine inteles, nu ma refer la cantarea in comun. Probabil ca la cantarea in comun este legitima vorba “la gramada suna bine”. Ma refer la cei care tin cu tot dinadinsul sa “laude pe Domnul cu o cantare”. In faţă, bineinteles.

Nu zic ca e bine sau nu, doar iti spun ca atunci cand te aud zicand ca “Fac ingerii sa se auda bine”, in mintea mea se face automat o asociere cu videoul de mai jos. Numa’ ti-am zis ca sa stii.

 

Comentarii Facebook

1 Comment

  • ca bine ai zis-o(asta cu ingerii care fac cantarea sa sune perfect)…asta e mottoul reformistilor…
    Nu cumva sa se depuna prea mult efort in a exersa la un instrument sau cu vocea…se multumesc sa cante asa cum le vine…pacat ca in atatia ani de libertate nu ne-am schimbat mentalitatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.