Reţetă pentru o viaţă de succes

Exista cineva care sa nu-si doresca o viata fericita? Exista cineva care sa nu doreasca sa i se implineasca planurile? Exista cineva care sa nu-si doreasca sa fie intelept? Daca faci parte din vreuna din aceste categorii, nu trebuie sa citesti mai jos.

Cartea aceasta a legii să nu se depărteze de gura ta; cugetă asupra ei zi şi noapte, căutând să faci tot ce este scris în ea; căci atunci vei izbândi în toate lucrările tale şi atunci vei lucra cu înţelepciune. (Iosua 1:8)

EL ne spune fiecaruia dintre noi ca o viata fericita are in centru Cartea.

1. Vorbeste: “Sa nu se departeze de gura ta”.  Vorbirea este un dar. Foloseste cuvinte din Cuvant. Gaseste metode si ocazii de a schimba cuvinte despre Cuvantul care nu se schimba. Pune Cuvantul in cantec. Umple casulete de argint cu mere de aur!

2. Mediteaza: “Cugeta asupra ei zi si noapte”. Decat sa citesti capitole in sir peste care sa treci superficial, mai bine citesti doar cateva fraze si meditezi asupra lor. Gaseste aplicatii pentru viata ta. Despica firul in patru, daca vrei sa zici asa. Vei descoperi ca fiecare cuvant, chiar fiecare frantura de slova, are semnificatie pentru tine.

3. Implineste: “Sa faci tot”. Degeaba stii sa vorbesti frumos din Carte, degeaba ai ganduri frumoase despre Cuvant, daca gandurile si cuvintele nu se transforma in fapte. Si degeaba faci aproape tot ce scrie, daca nu faci tot. Totul totului tot!

Oamenii cei mai bucurosi pe care-i cunosc sunt cei care iubesc Cartea. :)

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.