Nu ştiu să aleg nume de domenii!

Cand alegi un nume de domeniu, sunt cateva recomandari de care este bine sa tii seama:

– Sa nu fie prea lung. Recomandat ar fi sa fie dintr-un singur cuvant. In marinimea-mi, zic ca poate fi si din doua. Ajuta, printre altele, sa fie usor de tinut minte.

– Cuvantul ales sa fie reprezentativ pentru continutul site-ului. Din punct de vedere SEO, este indicat ca numele domeniului sa fie/sa cuprinda un keyword pentru site-ul tau.

– Simplitate si usor de memorat.

Noh, aici, la punctul acesta am darul de a da mereu si mereu gres.

Ca sa intelegi despre ce vorbesc, inventariez cateva site-uri pe care le-am administrat de-a lungul vremii.

– exist.lx.ro :: pe langa incurcatura cu “punct nu-stiu-ce punct ro”, am observat ca oamenii aveau si alte dificultati. De exemplu, am dedus ca mai inspirat era daca alegeam exit. Si mai scurt, si mai la indemana multora. :)) Sa nu mai vorbim de variantele halucinante de “egzist”, “ezist”.

– aievea.net :: iarasi, pe langa faptul ca multi, prea multi, au inteles (nu am inteles de unde!) ca “aievea” ar avea legatura cu visarea si nu cu realitatea, sunt prea multi care au dificultati majore cu i-urile si e-urile. Asa ca mi-au devenit familiare variantele de “aievia”, “aevea”, “aieviea”, “aeviea” si multe altele.

– zorii-vietii.net :: ghinionul celor certati cu i-urile! Un succes mai mare ar fi avut domenii de genul “zori-vieti”, zori-vietii”, “zorii-vieti” sau chiar combinatii cu trei de i! Ca sa nu zic ca am vazut la un moment dat ceva si cu “vitei”. :))

– AlexB.ro :: bun, nu-i un secret ca oamenii inteleg greu cum ma cheama. N-am probleme cu asta. M-am obisnuit. Dar de unde era sa ma gandesc unii vor incerca cu .my, .mi, .mee?! Mai ramane sa vad si varianta manelistica cu “mey” (stii: mey, pey, bey).

Da, nu stiu sa aleg nume de domenii! E vina mea.

Comentarii Facebook

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.