E bun facebook-ul?

In luna mai am fost la o tabara la Căciulata, intre olteni precum am zis.

Invitat special a fost pastorul Adrian Finaru, stabilit in America de-o vreme. A stiut sa se apropie de tineri, a raspuns cu sinceritate si fara ocolisuri la toate intrebarile care i s-au pus.

Printre altele, a fost intrebat ce parere are despre facebook.

M-a luat prin surprindere raspunsul sau, bine a facut ca a detaliat. Il redau mai jos, sper sa fi retinut esentialul.

Facebook? Pentru bine facebook-ul este foarte bun si folositor!

De ce spun asta? Pentru ca eu va cunosc mai bine de pe facebook, decat in realitate.

Vedeti?… Eu vin la cate o tabara de tineret. Aici toti sunteti crestini respectabili: va imbracati frumos, vorbiti frumos, sunteti de acord cu ce se vorbeste.

Dar dupa ce se termina tabara, eu merg acasa si va caut pe facebook. Si acolo va vad asa cum sunteti in fiecare zi! Acolo va vad cum va imbracati, ce anturaj aveti, pe unde umblati ce faceti.

Asadar, facebook-ul imi face bine un serviciu foarte mare. Ma ajuta sa va vad cum sunteti de fapt in fiecare zi, nu ceea ce afisati o data la cateva luni cand veniti intr-o tabara crestina.

Consider ca avea mare dreptate. Cu atat mai mult cu cat TU te publici pe facebook. TU dai like la berea nu stiu care! TU participi la concursuri in zile de sarbatoare saptamanala. TU ne arati ceea ce asculti. TU ne arati ce stiri apreciezi. TU ne inviti sa ni te alaturam la jocuri stupide!

Asadar aici, pe facebook, nu poti zice ca altii te barfesc, altii te vorbesc de rau. TU esti acela care ne spui despre tine. Vrand-nevrand, vrute si nevrute.

Si apropo de tabere crestine, am mai observat ceva: Cu cat la tabara ai invatat ceva mai important, cu atat va exista tendinta sa apara poze mai aparte (ca sa ma exprim frumos) de la activitatile de dupa tabara.

Uita-te si vezi! Cand iti vezi prietenii in ipostaze in care nu ti-ai fi imaginat, de cele mai multe ori, ei au participat inainte la ceva valoros.

Pentru ca oridecate ori cineva se straduieste sa te invete ceva bun, exista un altcineva care sa faca tot ce poate pentru a te face sa uiti. Iar distractia este una din metodele preferate.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.