Originalitate: 7 femei

Sapte femei vor apuca in ziua aceea un singur barbat si vor zice: “Vom manca painea noastra insine si ne vom imbraca in hainele noastre insine; numai fa-ne sa-ti purtam numele si ia ocara de peste noi!” Isaia 4:1

Mi-a “explicat” cum intelege el versetul din Isaia 4:1. Intrucat cele 7 femei sunt cele 7 biserici din Apocalipsa (nu! a nu se intelege ca a explicat si ratiunile aceste identificari), inseamna ca nici o biserica nu este a LUI! Nici una!

Trecand peste faptul ca actiunea din Isaia 4:1 se intampla “in ziua aceea” (zi care este identificata in Isaia 3, daca ar fi sa ne intereseze) in timp ce nu acelasi lucru se poate spune despre Bisericile din Apocalipsa, am mai intrebat totusi un lucru:

– Ce spune in urmatoarele versete din Isaia 4? Ca doar nu are Isaia 4 un singur verset…

N-am primit raspuns. Am inteles ca nu a citit mai jos. Voiam sa intreb ce inseamna, in interpretarea lui, “odrasla” si “ramasita” din urmatoarele doua versete… Pentru ca tot despre “ziua aceea” este vorba!

In vremea aceea (GBV: “ziua aceea”), odrasla Domnului va fi plina de maretie si slava, si rodul tarii va fi plin de stralucire si frumusete pentru cei mantuiti ai lui Israel. Si cel ramas (GBV: “ramasita”) in Sion, cel lasat in Ierusalim, se va numi “sfant”, oricine va fi scris printre cei vii la Ierusalim. (Isaia 4:2-3)

Acuma, doar intreb si eu: daca tot vrei sa emiti o interpretare proprie/personala si indedita/originala a unui verset, totusi nu citesti MACAR contextul imediat?

Am mai zis: uneori citim Biblia cum am citi Mersul Trenurilor.

PS. Bine, a nu se intelege ca nu poate baga interpretare si cu privire la ramasita… Astept. Cu un interes amestecat cu curiozitate.

Comentarii Facebook

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.