Blue screen, blue sky

Nimanui nu-i place cand calculatorul ii tranteste un blue screen in nas peste ochi, dar majoritatea omenirii iubeste cerul albastru. Majoritatea – bine am zis! – dupa cum veti vedea, mult stimati cititori.

Aproape 10 dimineti a venit la lucru cătrănit si bodogănind. Avea si de ce: fetele de la banca nu voiau nici(de)cum sa-i returneze un card pe care i-l inghitise bancomatul (a nu se intelege ca era vina omului nostru ca a incurcat PIN-ul cardului cu numarul de telefon… sau mai stiu eu ce), calculatorul ii facea figuri (ca ne trebuie SSD-uri!), aerul conditionat de acasa nu racea cat trebuie (cred ca si frigiderul in care mai baga uneori capul nu era indestulator…). Probleme serioase, taică! Si nu le-am spus pe toate…

Important este ca intr-o dimineata, a intrat pe usa fericit din cale afara! “Doar n-o fi castigat la lotto?” mi-am zis… “Hmmm, n-ar fi asa bucuros… Oare a demisionat Ponta?…”. Dar incepe el insusi sa-mi spuna:

– Nu pentru ca merge SSD-ul, nu pentru ca nu mai da blue screen, nu pentru ca am recapatat cardul, nu pentru ca…, nu pentru ca…
– Ce bai ai, mă? Ce si pentru ce?!
– Da’ nu vezi ce-i afara???

Afara, sursa preafericirii lui: PLOUA!

 

Intr-o alta zi, dupa ce toata furtuna de probleme se linistise, iata-l ca vine iarasi mânios: din nou dă rateuri SSD-ul. Ca sa-l fac sa uite de problemele de acasa mari cat elefantele gestante, dar si pentru ca sa-i aduc o raza de voiasa speranta, ii arat prognoza meteo:

– Uite, maine si poimanine va fi innorat. Asa-i ca te bucuri?

Se insenineaza un moment, apoi arunca ochii pe geam si o cumplita umbra ii umbreste  chipul:

– Deci, bă! Toata ziua mea s-a dus! Uite ce-i afara!

Afara soarele se inalta triumfând pe cerul senin…

Cred ca nu-i trebuia multa imaginatie sa vada si scris pe cer: “A problem has detected and Windows has been shut down… Technical information: STOP 0x0000004e”.

 

Cu o alta ocazie, cuprins de intocmirea bilantului pentru vara prin care tocmai am trecut, am vociferat cu gand tare:

– A trecut vara asa de repede si parca nici nu am facut cine stie ce…

Noh, atunci era sa ma bata:

– CE SA FACI, BĂĂĂ, VARA?! VARA NU POTI FACE NIMIC!!! Ateptam iarna, frate!

Am simtit ca nu merita riscul de a-i vorbi impotriva.

 

Una peste alta, e bine. Am o umbrela la birou. Cand ploua o folosesc eu, cand e soare o poate folosi el. Facem economie, adicatelea, pentru a mentine planeta verde.

PS. Tovarase, lasa ca intr-o zi o sa scapi si de cerul senin, si de blue screen-uri. Intr-o zi cu soare…

Comentarii Facebook

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.