Făgăduinţă întreită: pace, viitor, nădejde

Există un verset pe care il stie bine orice cercetator al Bibliei.

EL iti promite aici trei lucruri:

Pace :: EL are pentru tine ganduri de pace, o pace cum lumea nu ti-o poate da, o pace care intrece orice pricepere. Si nu doar ca are ganduri de pace, ci si a facut totul pentru asta. Te gandesti cat L-a costat ca sa faca aceasta pace? Cred ca asta spune tot:  “facand pace prin sangele crucii Lui.” (Coloseni 1:20)

Viitor :: Trecutul il stii, l-ai trait. Prezentul il cunosti, il traiesti. Dar ceea ce nu stii – si nu stie nimeni in afara de EL – este viitorul. Si pe acesta doar EL il stie. Si EL promite sa aiba grrija de viitorul tau. Trecutul tau incepe undeva, dar viitorul pe care ti-l promite EL nu se sfarseste nicaieri. Ce-ti poti dori mai mult decat atat? “Da, vei avea un viitor fericit!” (Ieremia 15:11)

Nădejde :: Speranta este locul unde incep visurile, spunea Nick Vujicic. Insa speranta care iti face visurile realitate ti-o poate da doar EL: “Christos in voi, nadejdea slavei.” (Coloseni 1:27)

Cum ziceam, versetul acesta il stie multa lume. Insa fiecare fagaduita din Cuvant este conditionata. In acest caz, conditiile le gasim in versetele imediat urmatoare:

Voi Ma veti chema si veti pleca; Ma veti ruga, si va voi asculta. Ma veti cauta, si Ma veti gasi, daca Ma veti cauta cu toata inima. (Ieremia 29:11)

“Ma veti cauta” :: Da, EL poate sa-ti dea pace, viitor si nadejde, dar trebuie sa cauti asta: trebuie sa urmaresti pacea, trebuie sa-ti doresti viitorul promis de EL si trebuie sa fii insetat dupa nadejdea pe care ti-o promite EL. Toate acestea le gasesti in EL, de aceea cauta-L pe EL! Cauta-L atat timp cat se poate gasi!

“Ma veti ruga” :: Pacea, viitorul si nadejdea le poti obtine doar rugandu-te LUI, caci rugaciunea este respiratia sufletului. Roaga-te cu credinta si-ti vor fi date! Esti om pe pe picioarele tale, si vezi ce poti face tu; dar pune-te pe genunchi, atunci vei vedea ce poate face EL!

“Ma veti chema si veti pleca” :: Pacea, viitorul si nadejdea le gasesti in EL. De aceea, pentru a le avea, cheama-L pe EL. Cheama-L cata vreme este aproape! Si cand EL este cu tine, vei pleca – vei putea implini porunca lui “Mergeti in toata lumea!” ducand si altora pacea LUI, spunandu-le despre viitorul promis de EL si incuranjandu-i in nadejdea LUI.

 

Fii intelept. Cauta aceste lucruri!

“Tot asa, si intelepciunea este buna pentru sufletul tau: daca o vei gasi, ai un viitor si nu ti se va taia nadejdea.” (Prov.24:14)

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.