Citit: Evanghelizare

Am terminat de citit cartea Evanghelizare, de Ellen G. White, 559 pagini. Se observa usor ca nu este cea mai subtire carte pe care am citit-o.

Este o carte ce merita citita. Recomand. :)

Cateva citate din carte:

“Evanghelia nu trebuie să fie prezentată asemenea unei teorii fără viaţă, ci asemenea unei puteri vii, care schimbă viaţa.”

“Să lăsăm la o parte ideile personale şi deosebirile dintre noi şi să predicăm adevărul Bibliei.”

“Aceia care luptă pentru cununa vieţii se cuvine să lupte în conformitate cu legea.”

“Nu putem să îngăduim între noi oameni care se agită repede şi se comportă într-o modalitate care ar nimici influenţa noastră asupra acelora de la care dorim un răspuns faţă de adevăr.”

“Niciun creştin adevărat nu trăieşte pentru sine.”

“Treburile financiare ale lucrării trebuie să fie administrate corespunzător de oameni de afaceri capabili, dar predicatorii şi evangheliştii sunt dedicaţi unui alt domeniu al lucrării. Administrarea treburilor financiare să fie făcută de alţii, care nu sunt dedicaţi lucrării de predicare a Evangheliei.”

“Trăsătura uimitoare a lucrărilor lui Dumnezeu este aceea că lucrarea cea mai mare ce poate fi săvârşită în lumea noastră se îndeplineşte prin mijloace foarte simple.”

“Slujitorii lui Dumnezeu trebuie să se străduiască să fie nişte oameni cu o gândire multilaterală, vastă, să nu fie nişte oameni înguşti, care să lucreze într-o modalitate stereotipă, rămânând pe un singur făgaş şi nefiind în stare să înţeleagă şi să simtă că felul de a se exprima şi de a susţine adevărul trebuie să difere în funcţie de categoria persoanelor în mijlocul cărora se află şi în funcţie de situaţiile pe care sunt nevoiţi să le întâmpine.”

“A  te mişca nu înseamnă obligatoriu că eşti viu. Putem să îndeplinim toate formele şi ceremoniile religioase, dar, dacă nu suntem vii în Hristos, lucrarea noastră este lipsită de valoare. Dumnezeu vrea să aibă creştini vii şi lucrători.”

“Fiti dispusi sa fiti ca niste oameni mici, dar care trateaza subiecte mari.”

“Unii care vorbesc de la amvom ii fac sa se rusineze pe solii cerului care se afla in audienta.”

“Cea mai bună modalitate de a trata afirmaţiile false este aceea de a prezenta adevărul, lăsând ca ideile ciudate să dispară singure, din cauză că nu li se acordă atenţie. Când ideile false sunt puse faţă în faţă cu adevărul, slăbiciunea lor ajunge să fie evidentă pentru orice minte inteligentă.”

“Predicaţi în aşa fel încât oamenii să surprindă şi să reţină marile idei şi să caute în adâncime aurul preţios care este ascuns în Scripturi.”

“Treceţi direct la subiect. Prezentaţi ilustraţiile în aşa fel încât să fie înţelese de la sine. Oricât de mare ar fi cunoştinţa cuiva, nu-i foloseşte la nimic, dacă nu ştie să o transmită şi altora.”

“Este inutil sa vestim lumii o solie de avertizare, in timp ce o dezmitim in treburile vietii de zi cu zi.”

“Curatati izvoarele, iar apele vor fi curate. Daca inima este buna, cuvintele, imbracamintea si faptele voastre vor fi bune.”

“Nu de discursuri înflorite este nevoie, nici de un potop de cuvinte fără semnificaţie. Pastorii noştri trebuie să predice într-o modalitate care îi va ajuta pe oameni să înţeleagă adevărul vital.”

“Sufletul nu este sfintit prin adevarul care nu este pus in practica.”

“Un suflet este de o valoare mai mare decat lumea intreaga.”

“Fiecare persoana are propria individualitate asupra careia nici o alta persoana nu are nici un drept.”

“Sa tinem minte ca pamantul nu este cerul.” :)

“Câteva cuvinte rostite în particular vor face adesea mai mult bine decât a făcut întreaga predică.”

“Evitaţi predicile lungi. Oamenii nu pot să reţină nici jumătate din cuvântările pe care le aud.”

“Multe dintre predicile ţinute ar fi mult mai benefice pentru ascultători, dacă ar fi reduse la jumătate.”

“Nu este necesar să mergem la distanţe mari, cheltuind mult. Chiar lângă noi sunt familii şi oameni pentru care ar trebui să facem un efort personal.”

“Puterea de influenţă spre bine a cuvintelor tale va depinde nemijlocit de exemplul tău şi de spiritul în care le spui. Ca să faci binele, mai întâi trebuie să fii bun.

“O idee falsă nu poate să reziste singură, deoarece, dacă nu seva prinde ca un parazit de copacul adevărului, ea s-ar stinge repede. Ideile false îşi extrag puterea din adevărul lui Dumnezeu. Tradiţiile oamenilor, asemenea unor germeni care plutesc la suprafaţă, se ataşează de adevărul lui Dumnezeu, iar oamenii le consideră a fi o parte a adevărului.”

“Faceti viitorul sa fie mai bun decat trecutul.” :)

“In lucrarea noastra nu trebuie sa lovim fierul numai atunci cand e cald, ci sa incalzim fierul, lovindu-l.” (!!!)

“Participi la construirea unei clădiri în care lucrarea Lui să poată fi dusă mai departe? Păstrează tăcerea. Nu-i face pe ceilalţi să fie inactivi, ispitindu-i să asculte vorbele tale. Timpul multora este irosit când un om îşi foloseşte limba, în loc să folosească uneltele.

“Unii par să creadă că, dacă nu vorbesc repede şi tare, îşi vor pierde inspiraţia. Dacă aceasta este inspiraţie, atunci să o piardă şi cu cât o vor pierde mai repede, cu atât va fi mai bine.” :D

“Fiecare zi poate să fie o zi de răscruce pentru un suflet. In fiecare zi, cineva ar putea să ia o hotărâre care va determina soarta lui viitoare.”

“Cuvântul nostru de ordine se fie: înainte, tot înainte!”

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.