Cică “stăpâneşte bine Adevărul”

Mai ales in cercurile crestine am auzit aceasta vorba de multe ori. Se spune despre cate o persoana ca “stapaneste Adevarul” sau si mai si ca “stapaneste bine Adevarul”.

Nu-s de acord!!!

Si nu-s de acord, nu pentru ca as dispretui pe cei care vor sa cunoasca cat mai bine Adevarul. Departe de mine lucrul acesta.

Nu-s de acord, pentru ca nu cred ca este chemarea nici unui om sa stapaneasca Adevarul!!! Dimpotriva, ar fi bine ca Adevarul sa stapaneasca pe om!

Cred ca asta este una dintre marile noastre probleme ca si crestini: am facut un scop din a stapani (bine!) Adevarul. Cautam sa stapanim adevarul care de care mai bine: “Traducerea mea a Bibliei este (cea) mai buna!”, “Credinta mea este (cea) mai dreapta; singura buna!”, “Noi suntem de 2000 de ani crestini, numai ai nostri popi inteleg tainele!”, “Doar felul in care lucrez eu este aprobat de cer.”, “Doar ceea ce imi place mie, Ii place si LUI!”.

Dar uitam ca Adevarul este o Persoana…

In ceea ce ma priveste, m-as mâhni daca s-ar spune ca stapanesc Adevarul… Dar as fi fericit daca undeva Sus un condei va nota candva: “A fost un om stapanit de Adevar”.

Hmmm… Nu-i asa ca suna mai bine? Pentru mine, da!

Comentarii Facebook

1 Comment

  • de acord! mai ales ca “PERSOANA” respectiva a rezumat ADEVARUL in 3 reguli simple, care de fapt sunt UNA (ca si Cei Trei, daca ma gandesc mai bine): Sa iubesti 1. pe Dumnezeu, 2. pe Aproapele, 3. pe Tine insuti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.