Când te întâlneşti cu Îngerul

Iacove, vei trece mai devreme sau mai tarziu prin noaptea vietii tale, o noapte de stramtorare cum n-ai mai avut. Te va intalni Ingerul! Stiu ca iti doresti sa iesi biruitor.

Permite-mi sa-ti dau cateva indrumari pe care le-am gasit in Carte, iar Cartea tot timpul are un Cuvant de spus.

1. Singur

Ingerul va veni cand vei ramane singur. Desi Ingerul mereu ti-a fost aproape, atunci Îi vei simti indeosebi prezenta: cand vei fi singur. Da, fratele tau si multi altii iti doresc moartea, iar tu esti singur. Nu ai pe nimeni de partea ta, nimeni dintre oameni nu te poate ajuta. Dar ai pe Cineva aproape: este Ingerul!

Poate o sa ti te para la inceput ca este un om. Uneori Ingerul asa vine, nu vine tot timpul in stralucire. Dar o sa-ti dai seama ca este Ingerul. Nu ai cum sa nu fii convins de asta.

Nu stiu de ce Ingerul vine de multe ori doar cand nu mai poti, doar cand esti la capatul puterilor. Numai Ingerul stie, dar El nu spune, de multe ori. Dar va veni! Fii sigur ca va veni cand esti singur!

2. Lupta

Da, trebuie sa te lupti. Nu cu oamenii, ci cu Ingerul. Nu este usor sa te lupti cu Ingerul, dar o vei face. Oare esti pregatit sa poti sta in fata Ingerului? Totul depinde de aceasta pregatire…

De fapt, mai mult Se va lupta Ingerul cu tine…

Si nu, Ingerul nu se lupta cu tine pentru a te nimici. Ingerul se lupta cu tine pentru a te intari, pentru a te ajuta sa dai din tine ce este mai bun. Chiar fapul ca Se lupta cu tine, inseamna ca Ingerul gaseste ceva bun in tine. Si ceva important: Ingerul nu Se va lupta cu tine daca vei avea un pacat nemarturisit…

3. Nevoie

Iacove, cand te intalnesti cu Ingerul, marturiseste-I marea ta nevoie, aceea de a fi binecuvantat. Da, El stie ca asta e marea ta nevoie, dar tu stii? Daca stii, daca ai constientizat asta, spune-I! Nu in fiecare noapte ai aceasta ocazie.

Nu pierde momentul de aur! Cere-I binecuvantarea! In trecut ai crezut ca poti castiga binecuvantarea cumparand-o: danii la biserica, pomeni pentru sufletele nu stiu cui, un blid cu linte sau alte invârteli. Stii tu bine cate ai facut. Dar acum stii ca doar Ingerul iti poate da binecuvantarea, nu oamenii! Ingerul este in fata ta acum, cere-I binecuvantarea!

4. Nevrednicie

Ingerul te va intreba care-ti este numele. In clipa aceea, o sa-ti dai seama ca nu te cheama nici Enoh, nici Noe, nici Avraam. Te cheama Iacov: Inselator – acesta iti este numele. Nimic nobil, nimic onorific, nimic merituos; dar cu totul nevrednic.

In trecut, la o intrebare asemanatoare, ai raspuns cu “Da! Eu sunt Esau!”. Dar cel care te intrebase nu mai vedea bine. Ingerul insa vede, si vede bine! Stie, si stie totul! Sa nu carecumva sa incerci sa-I spui Ingerului ca esti Esau, sa vezi apoi bataie!

Dar tocmai faptul ca esti cu totul nevrednic te califica pentru a primi binecuvantarea! Nu te sfii sa recunosti cine si ce esti! Oricum, Ingerul nu te intreaba pentru ca nu ar sti, ci pentru a vedea daca tu stii…

5. Staruinta

Lupta-te in continuare, Iacove. Nu te lasa! Si nu-L lasa pe Inger sa plece. Daca in celelalte aspecte ale vietii te-ai luptat si nu te-ai lasat, poti si de data asta sa lupti!

6. Acolo

Oriunde te va intalni Ingerul, intelege, Iacove, ca ATUNCI si ACOLO este momentul de a cere binecuvantarea. Nu amana, nu te gandi ca “data viitoare” sau “in alt loc mai potrivit” va fi mai bine. Nu, pentru ca nu este o “data viitoare” si nici un “altundeva”.

Acolo si atunci, aici si acum!

Pana aici au fost sase conditii. Este nevoie sa fii singur, este nevoie sa lupti, trebuie sa-ti simti nevoia, trebuie  sa-ti constientizezi nevrednicia si mai trebuie sa fii staruitor, perseverent si hotarat. 

In Carte, fiecare conditie implinita de tine, este urmata de cel putin o fagaduinta implinita pentru tine!

Iata-le:

7. Binecuvantare

Ingerul iti va da binecuvantarea! Si doar el ti-o poate da. Oricat ai munci in viata, oricat ai agonisi punandu-ti la contributie intelepciunea si iscusinta (uneori facand invarteli, stii tu…), la urma urmei vei simti ca binecuvantarea Ingerului este ceva cu totul special.

Vei primi binecuvantarea Ingerului, doar cand pe toate celelalte le vei socoti ca si pierdute. Si primind binecuvantarea, vei fi cu adevarat bogat, pentru ca Ingerul Insusi este binecuvantarea – primindu-l pe El esti binecuvantat.

8. Nume nou

Odata cu binecuvantarea, Iacove (si iti zic ultima data asa), vei primi un nume nou. Un nume de biruitor, pentru ca Ingerul iti da numele Lui: un nume de crestin. Poarta cu cinste acest nume!

9. Viata

In timp ce altii iti vor dori moartea, Ingerul iti va da viata! Si asta este tot ce conteaza, vei scapa cu viata. Mai mult de atat, doar Ingerul iti poate da o viata fara sfarsit, viata care incepe de aici. Pentru ca Ingerul este Viata!

10. Soare

In cea mai cumplita noapte a vietii tale, dupa ce Ingerul iti da binecuvantarea, Soarele va rasari in viata ta aducandu-ti speranta! Pentru ca Ingerul este Soarele Neprihanirii!

11. Mers nou

Dupa ce te-ai intalnit cu Ingerul, crestine biruitor, mersul tau va fi altul. Niciodata nu vei mai umbla prin viata ca inainte. Si toti vor vedea ca tu te-ai intalnit cu Ingerul, pentru ca vei umbla altfel. Pentru ca Insusi Ingerul este Calea!

12. Peniel

Mereu iti vei aduce aminte de aceasta experienta. Iti vei aduce aminte de locul acela, pentru ca la fel cum ai un Betel, la fel ai si un Peniel. Si mereu vei fi recunoscator, pentru ca vei sti pentru totdeauna ca turnura buna pe care a luat-o viata ta se datoareaza doar faptului ca EL si-a indreptat Faţa spre tine. Si ti-a zambit, binecuvantandu-te. :)

Oricat ai fi de Iacov, poti deveni un Israel, prietene cititor. Ingerul te asteapta la intalnire.

PS. Pentru cei nefamiliarizati cu textul Bibliei, pun aici si textul:

Iacov insa a ramas singur. Atunci un om s-a luptat cu el pana in revarsatul zorilor.

Vazand ca nu-l poate birui, omul acesta l-a lovit la incheietura coapsei, asa ca i s-a scrantit incheietura coapsei lui Iacov pe cand se lupta cu el.

Omul acela a zis: “Lasa-Ma sa plec, caci se revarsa zorile.” Dar Iacov a raspuns: “Nu Te voi lasa sa pleci pana nu ma vei binecuvanta.”

Omul acela i-a zis: “Cum iti este numele?” “Iacov“, a raspuns el.

Apoi a zis: “Numele tau nu va mai fi Iacov, ci te vei chema Israel; caci ai luptat cu Dumnezeu si cu oameni si ai fost biruitor.”

Iacov L-a intrebat: “Spune-mi, Te rog, numele Tau.” El a raspuns: “Pentru ce Imi ceri numele?” Si l-a binecuvantat acolo.

Iacov a pus locului aceluia numele Peniel (Faţa lui Dumnezeu); “caci”, a zis el, “am vazut pe Dumnezeu fata in fata si totusi am scapat cu viata.”

Rasarea soarele cand a trecut pe langa Peniel. Insa Iacov schiopata din coapsa.

Geneza 32:24-31

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.