23 sept. 2012 :: Oradea :: Orăşelul Copiilor

Am primit de la Asociatia Amicus urmatorul anunt.

Proiect propus şi organizat deAsociaţia „AMiCUS” în colaborare cu „Exploratori pentru viitor”, ASEF, ANA. Asociația AMiCUS Timișoara este o organizație studențească orientată spre iniţierea de relaţii interumane între tineri și studenţi având la bază valorile moralei creştine. Asociaţia „Exploratori pentru viitor” este o organizaţie culturală, sportivă şi ecologică independentă, cu caracter nelucrativ, care urmăreşte promovarea valorilor morale în rândurile tinerilor, oferindu-le în acelaşi timp posibilităţi de a cunoaşte şi de a ocroti natura. De asemenea, urmăreşte prevenirea consumului de substanţe nocive în rândurile copiilor şi tinerilor. ASEF (Asociaţia pentru Sănătate, Educaţie şi Familie) este o organizaţie neguvernamentală care oferă asistenţă informaţională, sanitară, socială şi materială oferită celor în nevoie şi desfăşoară acţiuni educative pentru dezvoltarea unui mod de viaţă sănătos şi a unor relaţii de familie armonioase. ANA este Agenţia Naţională Antidrog.

Colaboratori:

Primăria Municipiului Oradea
Asociaţia pentru Sănătate Educaţie şi Familie
Agenţia Naţională Antidrog

Echipa de coordonare:
Responsabil proiect Orăşelul copiilor: Mirela  Urdea
Număr de voluntari implicat în proiect: 40 adulţi

 

Obiective:

– Copiii vor participa timp de o zi la activităţi recreative şi educative coordonate de un grup de voluntari cu experienţă în activităţile cu copiii. Activităţile vor consta în jocuri recreative şi educative, trasee de orientare şi concursuri cu obstacole, exerciţii pentru stimularea creativităţii şi deprinderea unor cunoştinţe teoretice şi practice în cadrul atelierelor de meşteşuguri;

– Fiecare copil va descoperi şi va avea ocazia să-şi dezvolte o îndemânare pe care să o poată valorifica în viaţă;

– Educativ: informarea cu privire la unele reguli de prim ajutor, învăţarea unor reguli de supravieţuire în mijlocul naturii, învăţarea unor reguli de politeţe şi a bunelor maniere cu ajutorul teatrului de păpuşi; educaţie antidrog;

– Ecologic: lansarea şi promovarea unor concursuri pro-natură, concurs de desene pro-ecologie;

– Conştientizarea copiilor şi a părinţilor acestora că educaţia copiilor se poate desfăşura şi în timpul extraşcolar;

– Pe termen lung – prevenirea abandonului şcolar şi a consumului de substanţe nocive.


Beneficiari: copiii cu vârste între 7-15 ani, care vor vizita parcul Botanic în această perioadă şi se vor arăta interesaţi.

Descriere succintă a proiectului:

Voluntarii vor construi un mini orăşel pentru copii având reprezentate instituţiile obişnuite într-un oraş: primărie, şcoală, spital, casă de cultură, bibliotecă, poliţie etc. Organizatorii vor pregăti multiple activităţi recreative (jocuri, concursuri, trasee cu obstacole, teatru de păpuşi), educative (educaţie antidrog, concursuri, învăţarea regulilor de prim ajutor, viaţa în natură etc.), activităţi care dezvoltă îndemânările şi creativitatea (arte şi meşteşuguri). Participanţii vor primi diplome şi vor putea lua acasă obiectele lucrate de ei. Părinţii şi copiii vor putea primi diferite pliante antidrog, produse de Asociaţia Naţională Antidrog, şi materiale informative cu privire la educaţia copiilor.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.