Valea Vaserului, Mocăniţa, august 2012

Am fost cu mocăniţa pe Valea Vaserului, Judetul Maramures. Plecarea este din Viseu de Sus. Fain loc, faini oameni. Multi nemti.

Este unul din putinele locuri unde vei putea merge intr-un trenulet tras de puterea vaporilor (mocanita se alimenteaza cu… apa. Are locomotiva cu aburi). Calea ferata de-a lungul Vaserului este printre ultimele cai ferate din Europa prevazuta pentru locomotive cu aburi. Acuma, atata… nu stiu daca asta e motiv de mandrie sau nu…

Mai multe despre mocaniţă, puteti citi aici: https://www.romanianmonasteries.org/ro/maramures/mocanita

Comentarii Facebook

9 Comments

  • …O mocanita din asta a mai circulat inca pina in 1990 intre Finis si Huta (jud. Bihor)… Nu stiu citi din zona Beiusului, din generatia ta Alex, au mai apucat sa se mai “dea” cu ea… sau macar s-o vada… Mie imi pare rau ca n-am facut poze/postere cu ea cit am mai locuit in Romania… (Noi ii ziceam “trenutu’ de la Huta”…)…

  • “…nu stiu daca asta e motiv de mandrie sau nu…” pentru mine e:D ..Maramures-Negresti-Oas sunt zonele mele de suflet

  • dap:) am radacini in Negresti-Oas…si desi ne-am mutat demult de acolo mi-a ramas un loc de suflet zona in care am copilarit: tara Oasului si Maramuresul.

  • Sunt beiusan si eram la facultate in Oradea. Am aflat ca se vinde ultima locomotiva de la Sectorul de exploatare a lemnului FINIS si am mers sa-mi fac poza cu ea.Din cate retin s-a vandut in Ungaria in 1996 cu 40 de milioane si ungurii au recuperat banii intr-un an.Are seria 760 460.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.