Stea şi Sceptru

In urma cu sute de ani, un om ciudat de felul lui a scris niste cuvinte care sunt foarte cunoscute celui care citeste Cartea:

Îl văd, dar nu acum;
Îl privesc, dar nu de aproape;
O stea răsare din Iacov,
Un sceptru se ridică din Israel.
(Numeri 24:17)

Ce or fi insemnand aceste cuvinte? Evident, este o profetie mesianica, dar cred ca mult mai mult de atat. Cred ca aici sunt date cateva principii celor care-L asteapta.

1. “Îl văd, Îl privesc” :: Credinţă. Credinta este asociata cel mai adesea cu vederea; “ochii credintei” este o expresie des intalnita si care spune multe. Daca-L astepti, asteapta-l cu o incredere neclintita in lucrurile nadajduite, uitandu-te nu la lucrurile care se vad, ci la cele ce nu se vad. Pentru ca nu poti astepta fara sa crezi. Si mai mult, fara credinta este cu neputinta sa fii placut LUI.

2. “Nu acum, nu de aproape” :: Răbdare. Paradoxal, prezentul “Il vad”, parca nu se potriveste cu “nu acum”. Asteptatorii LUI mereu au trait cu credinta ca Il vor vedea, dar au inteles ca au nevoie si de rabdare. Cand rabdarea isi face desavarsit lucrarea, vei fi desavarsit, intreg si nu vei duce lipsa de nimic. Insa daca iti pierzi rabdarea, vei incepe sa-ti bati tovarasii de slujba, sa mananci si sa bei cu betivii.

3. “O stea” :: Speranţă. Steaua este simbolul sperantei, o lumina in intuneric. Steaua de aici este Lumina Lumii. In navigarea ta pe valurile lumii, vei avea nevoie sa te calauzesti dupa Stea, nu dupa luminile altor oameni; daca vrei sa-ti mearga bine. Mai exista o stea care doreste sa-ti atraga atentia, o stea cazatoare – a fost candva luceafar stralucitor, fiu al zorilor, dar mare i-a fost caderea. Intelept ai fi daca ai alege Steaua care rasare, care se ridica, care iti aduce speranta!

4. “Un sceptru” :: Conducere. Nu este doar un toiag, desi chiar si un toiag iti aduce binecuvantare daca este in mana Pastorului. Este vorba despre un toiag de cârmuire, un sceptru. Asta inseamna ca EL doreste sa fie Domn in viata ta. Iar daca este Domn, inseamna ca are intelepciunea sa carmuiasca, are capacitatea de a face planuri, are resursele necesare pentru aducerea lor la indeplinire si are puterea de a le infaptui. Si mai are dreptul de a da porunci. Iar tu ai privilegiul de a-L asculta.

Peste sute de ani de la aceste zise, niste intelepti au cercetat cu credinta aceasta scriere. I-au asteptat cu rabdare implinirea. Iar intr-o buna zi au putut spune ca I-au vazut Steaua, stea care i-a calauzit. Iar ca semn al recunoasterii Lui ca Domn I s-au inchinat aducandu-I aur, smirna si tamaie.

Dupa alte sute de ani, scrierea este in fata ochilor tai. Tu ce vei face?

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.