Scriu :: Ce? De ce? Cand? Cum?

(Scriu – daca pot zice asa… n-am gasit un cuvant mai nepompos)

Pentru ca mai multi (se) intreaba de ce tin acest blog, mai ales ca eu sunt mai prieten cu cifrele decat cu literele, am sa incerc sa raspund la cateva intrebari:

 

Ce scriu pe blog?

Scriu lucruri care cred ca sunt folositoare si altora.

In general, este lumea vazuta prin ochii mei. Cateodata o vad bine, cateodata rau. Nu puneti nimic la suflet. Mai scriu cate o patanie (in Romania traiesc, nu am cum sa ma plictisesc!), mai scriu despre cate o carte pe care o citesc, vinerea despre cate o ‘muzica’, lunea cate ceva de zambit.

Insa, in special in categoria “Lumea de mai sus de lume”, scriu despre lumea vazuta prin Ochii LUI. La acele scrise ar fi bine sa iei aminte, zic eu; spre deosebire de parerile mele, sunt nenegociabile.

 

De ce scriu?

Nu scriu din lipsa de ocupatie, nu scriu pentru a-mi omori timpul (care timp?!), nu scriu pentru a te informa despre ce mananc si beau, despre cand ma culc si ma scol, nici pentru a-ti spune cand merg la duş (iti amintesti statusurile cu “la dushuletz” de acuma-s cativa ani? Mai exista din aceia sau le-am dat eu ignore la toti?).

Daca am facut pe cineva sa zambeasca, este bine. Macar atat. Daca pe altul l-au apucat nervii, bine-i si asa! Fara nervi nu am simti, nu am vedea,  nu am auzi, nu am, nu am…

Scriu pentru ca-s optimist incurabil, cred ca fiecare putem face un pic lumea mai buna. Sunt lucruri laudabile (chiar si in Romania!) care merita apreciate si incurajate. Este si multa prostie si nesimtire – acestea trebuie amendate.

Daca am scris despre uzul de abuz de ganduri si am constatat ca de unii s-a prins si nu mai abuzeaza de expresii de genul acela, m-am bucurat!

 

Cand scriu?

De obicei seara… daca ramane timp. Daca scriu in “Lumea de mai sus de lume”, prefer dimineata. Mi-am propus 27 de articole pe luna. Omul nu-i animal, de aceea este bine sa se (auto)disciplineze. Este si asta una din formele de disciplina.

 

Cum scriu?

No, aici e aici! Scriu exact cum imi trece prin minte – se simte! :)) Si nu prea am timp sa recitesc ce am scris – se vede! :))

Daca vreodata o sa ti se para ca scriu targetat, ca scriu despre tine, sa nu ti se para; sa fii sigur de asta! Nu scriu despre OZN-uri, despre lucruri care nu au nici o treaba cu tine! Ce scriu, scriu pentru si despre tine! Totusi, nu pun nume pentru ca si altul cand citeste sa-si gaseasca si el cate ceva. Sper sa se prinda fiecare cand e cazul.

Si la sfarsit un lucru important: Nu scriu NICIODATA ceva ce nu am spus cuiva in real life! De ce? De aia! Pentru ca eu nu vreau sa fiu un sobolan de acela care uita sa comunice cu oamenii, dar are un calculator care povesteste cu multe calculatoare si are impresia ca socializeaza! Nu! Tot ce scriu, discut prima data fata catre fata cu (macar un/o) cineva.

Chiar si asa, tu care mai citesti ce scriu eu pe aici, ai impresia ca ma cunosti…

Noa, atâta.

Comentarii Facebook

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.