Românii sunt deştepţi

Se intampla cateodata sa mai iei si cate un taxi. Cum mi s-a intamplat mie ieri de dimineta.

Si o taximetrista suparata, nevoie mare. In opinia ei traim intr-un oras de prosti. Urma sa aflu si argumentele imediat…

“Ce atatea sensuri giratorii, domn’le?! Macar de n-ar fi asa stramte…” Din ce mai spune, lesne se intelege ca sensurile mici sunt dovada unei mari prostii. “Sa-si puna primarul pe cap sensurile giratorii!” Crezi ca am mai avut tupeul sa-i spun ca mie mi le plac?… Ce tupeu?! Aveam cand sa zic si eu ceva? :))

Radio, meteo: cod galben de furtuni si vijelii! “Prostii! Sa puna ei coduri pe prostie, apoi sa vedem ce culoare va avea tara asta!”

Unul intentioneaza sa o ia la stanga, da prioritate celor ce veneau din fata. In acceptiunea ei este un prost, ‘pentru caci’ i s-a oprit in fata. Ce destept era daca taia calea alora din fata, imi zic. Macar se lasa cu poc-poc.

Un altul, coleg de breazla, nu da prioritate unui autobuz; autobuzul ‘clansoneaza’ din adancul plamanilor, pune frana si ofteaza… pssss. Colegu-sau primeste cu onor calificativul “Asta are minte!”. In urmatoarea clipa, constienta fiind de darnicia-i putin intalnita din declaratii, completeaza “chiar daca de doi bani, dar are. Bine-i si atata…”.

Pe o strada se lucreaza. Un lucru nu totdeauna intalnit: erau indicatoare care semnalizau frontul. Dar nu spre incantarea dumneaei: “De ce le-au pus in drum?! Pune-si-le-ar in farfurie!!!”. Mda, probabil era mai placut sa dea peste o groapa sau un canal fara capac – surprize, surprize!

Despre terasa ‘ceea facuta fara autorizatie si demolata de primarie: “Prosti au fost si cine au facut-o, dar mai ales cei care au demolat-o. De bine, de rau, era buna… Aveau prostii unde manca!”

Ma informeaza si ca:

– Azi este examen de  BAC… astia care au cazut prima data…

Minunandu-ma cum de nu le acorda indragitu-i calificativ, dar si uimit din pricina ca prind un ragaz sa deschis si eu gura, dau sa zic:

– Da… mai sunt si din acestia care au ratat prima data examenul vietii…

Si pana sa continui cu parerea mea despre asemenea elevi (daca-i pot numi asa…), zice (in timp util, din fericire!):

– Si fiu-meu da la romana azi…

Comentarii Facebook

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.