• RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

De ce nu-mi plac gropile

AlexB joi, 2 august 2012, 20:22 un comentariu

Inca nu am intalnit pe nimeni care sa fie incantat de drumurile noastre (cel putin in coltul de patrie in care vietuiesc eu); avem gropi cu asfalt, ce mai… Sau asfalt peticit. Sau asfalt cu ondulatii. Adicatelea, numa’ bun pentru a te invata tehnici de supravietuire.

Iti zic azi motiviul principal pentru care nu-mi plac gropile.

Nu, nu pentru ca se strica masina. Directie, pivoti, arcuri, telescoape, cauciucuri – astea se schimba. La urma urmei masina e facuta sa mearga – preferabil este sa fie suficient de rezistenta incat sa nu se rupa cu tine. Sau si mai bine: iti poti lua Dacie, ca aia sare ca si capra neagra! (Daciea am zis, da? Masina adica, nu Logan….)

Exista un motiv mult mai serios pentru care nu-mi plac gropile.

Nu ma refer nici la faptul ca ma scutur in masina de parca as fi intr-o minge de fotbal, nu-i neaparat bai ca imi clănţănesc dinţii in gură si probabil e bine ca ma mai muşc din cand in cand de limba. In definitiv, daca nu m-ar scutura masina, m-ar scutura altii…

In sfarsit, de ce nu-mi plac gropile?… Nu-mi plac gropile pentru ca imi iau ceva ce nimeni nu imi poate da inapoi: imi iau o particica din viata!

Adica cum? Asa bine rau! Conduc frumos asa cum conduc eu si din fata apare un cumsecade binevoitor care imi face semn cu farurile ca-i radar… Aduci, ma (pre)fac om cuminte. Dupa ce trec de prima localitate si nu intalnesc nici tipenie de poliţian cu radar, imi dau seama ca masina ‘ceea trecuse printr-o groapa so eu crezusem ca-mi face cu farurile!!!

Deci, din pricina unei gropi, am pierdut minute din viata! Minute care nu mi le mai da nimeni inapoi. Niciodata.

Pentru ca (nu-i asa?) daca mergi mai repede traiesti mai mult. Si mai intens.

PS. Oare vorba ‘prost de dai in gropi’ exista si la alte naţii?

   

Comentarii Facebook

Doar un comentariu... Comenteaza si tu!

  1. Ale spune:

    recomand un Boeing 787 pentru gubernia ta – no holes (maybe only black ones, without turning back :P), maximum speed, closer to heaven (or not!)