Citit: Slujitorii Evangheliei

Am terminat de citit cartea “Slujitorii Evangheliei” scrisa de Ellen G. White, 386 pagini.

Este o carte absolut fascinanta si foarte practica, nu degeaba o citeaza in repetate randuri HMS Richards in cartea lui. Desi este o carte scrisa in special pentru pastori, citind-o vei descoperi ca fiecare este chemat slujeasca, sa faca ceva pentru EL si pentru oameni; nu doar pastorii.

Este impartita in 12 capitole mari, fiecare capitol are mai multe sectiuni. Voi reda aici doar titlurile capitolelor mari:

1. O chemare sfanta
2. Slujitori ai neprihanirii
3. Pregatirea necesara
4. Calificarile necesare
5. Pastorul la amvon
6. Subpastorul
7. Factori esentiali in lucrarea Evangheliei
8. Pericolele
9. Metode de lucru
10. Responsabilitatile conferintei
11. In legatura unii cu altii
12. Cuvinte de incheiere

Cateva citate din carte:

“Lumea are nevoie de oameni cu o gândire vastă, oameni principiali, care îşi dezvoltă fără încetare capacitatea de înţelegere şi discernământul.”

“Lucraţi într-o manieră care să facă să răsară speranţa în locul disperării.” :)

“Cel mai mare Învăţător pe care L-a cunoscut lumea vreodată a avut un mod de prezentare cât se poate de concret, simplu şi practic.

“În lucrarea de slujire nu este loc pentru oameni inutili.”

“Nimeni nu trăieşte pentru sine. Toţi oamenii exercită o influenţă, fie spre bine, fie spre rău.”

(!!!) “Unii tineri se grăbesc să intre în lucrare fără a fi cu adevărat pregătiţi. Ei nu înţeleg că, înainte de a-i învăţa pe alţii, ei înşişi au nevoie să fie învăţaţi. Ei arată spre oameni care, deşi au avut pregătire puţină, au lucrat cu destul de mult succes. Dar succesul acestor persoane s-a datorat faptului că au lucrat cu toată inima şi cu tot sufletul. Şi cât de eficientă ar fi putut fi munca lor, dacă ar fi primit mai întâi o educaţie corespunzătoare!” (!!!)

“Dacă nu putem îmbrăca ideile noastre într-un limbaj potrivit, ce valoare are educaţia dobândită?”

“Cu cât veţi fi mai simpli, cu atât cuvintele voastre vor fi înţelese mai bine.”

“Noi nu trebuie să aşteptăm până când se ivesc ocaziile, ci să căutăm ocaziile şi să fim întotdeauna pregătiţi să prezentăm o dovadă a speranţei noastre.”

Creştinismul va face ca un bărbat să fie un gentleman.” :)

(!!!) “Întârzierile îi obosesc pe îngeri. Uneori este chiar mai scuzabil să fie luată o decizie greşită decât să fim într-o continuă nehotărâre, să ezităm, înclinând uneori într-o direcţie, iar alteori în alta. Dintr-o asemenea ezitare şi îndoială rezultă mai multă confuzie şi nefericire decât atunci când acţionăm uneori prea grăbit.” (!!!)

“Lucrarea lui Dumnezeu se poate lipsi de cei care sunt mulţumiţi de ei înşişi.”

“Dacă sunt nişte adevăraţi oameni ai lui Dumnezeu, ei vor şti că predicarea nu are scopul de a amuza. Ea nu are scopul de a transmite doar informaţii, nici de a convinge din punct de vedere intelectual.”

“Nu de discursuri înflorite este nevoie, nici de un potop de cuvinte fără semnificaţie. Pastorii noştri trebuie să predice în aşa fel, încât să-i ajute pe oameni să înţeleagă adevărul vital. ”

“Prezentaţi lecţii scurte, într-un limbaj simplu şi clar, şi repetaţi-le adesea. Predicile scurte vor fi ţinute minte cu mult mai bine decât cele lungi.”

Nu-i mânaţi pe oameni de la spate, mergeţi înaintea lor, călăuzindu-i.”

“Nu trebuie să lăsăm ca alţii să cerceteze Scripturile în locul nostru.”

“Este imposibil ca în biserică să fie menţinută o influenţă sănătoasă, dacă nu există interes şi simpatie reciprocă.

Pastorii trebuie să fie examinaţi îndeosebi pentru a se vedea dacă înţeleg bine adevărul pentru acest timp, aşa încât să poată prezenta într-o manieră logică şi coerentă profeţiile sau subiectele practice. Dacă nu pot prezenta cu claritate subiectele Bibliei, încă mai au nevoie să fie nişte ascultători şi nişte elevi.”

“Întotdeauna sunt câţiva care cred că, atunci când fraţii lor doresc să ducă lucrurile înainte, datoria lor este să le tragă înapoi. Aceşti oameni obiectează la orice propunere şi luptă împotriva oricărui plan pe care nu l-au iniţiat ei.”

“Nici măcar Dumnezeu nu poate să facă aşa încât viaţa noastră să fie folositoare şi caracterul nostru să fie nobil, dacă noi înşine nu devenim conlucrători cu El. Cei care evită lupta pierd puterea şi bucuria biruinţei.

Cultivaţi obiceiul de a vorbi de bine despre alţii. Gândiţi-vă la trăsăturile bune ale celor cu care vă asociaţi şi vedeţi cât mai puţin cu putinţă greşelile şi neajunsurile lor. Când sunteţi ispitiţi să vă plângeţi de spusele sau faptele cuiva, lăudaţi ceva din viaţa sau caracterul acelei persoane. Cultivaţi un spirit de mulţumire.”

“Nici măcar o singură clipă din timpul nostru preţios nu ar trebui să fie dedicată în scopul de a-i face pe alţii să se conformeze cu ideile şi opiniile noastre particulare.”

(!!!) “Spiritul de izolare faţă de colaboratori şi spiritul de dezorganizare constituie însuşi aerul pe care îl respirăm. Unii consideră că orice efort de a stabili ordinea este periculos, ca o restrângere a libertăţii personale, şi, prin urmare, trebuie să ne temem de el ca de papalitate. Aceste suflete amăgite cred că este o virtute să se laude cu libertatea lor de a gândi şi de a acţiona independent. ” (!!!)

“Cei care lucrează pentru binele altora sunt în colaborare cu îngerii cereşti. Ei beneficiază de tovărăşia lor continuă şi de slujirea lor neîncetată. Îngerii de lumină şi putere sunt în permanenţă aproape, ca să protejeze, să mângâie, să vindece, să înveţe şi să-i inspire pe lucrători. Lor le aparţin cea mai înaltă educaţie, cea mai vastă cultură şi cea mai înaltă slujire pe care o pot îndeplini fiinţele omeneşti din lumea aceasta.”

 

 

Comentarii Facebook

7 Comments

  • _*Admin* -“alexb.me”, …-ai grija sa nu-ti furi singur caciula, [daca ai auzit cumva despre [o]astfel de viclenie a vicleanului care [va] cade in propria-i viclenie / cursa / capcana, etc], …

    …pentru ca ti-am transmis deja 7(sapte} mesaje in aceasta pagina, …iar tu [mintind] afisezi in pagina ta: …”fara comentarii” / “Fii primul care comenteaza! E gratis! :))” / “Anti-Spam Protection by WP-SpamFree

    Tine-ma la curent cu raspunsurile”, …[astfel}, …

    _[iata copia mesajului anterior acestuia, respectiv cu nr.7]: …

    Moise spune:
    Comentariul tău e în așteptare.
    12 august 2012 la 7:17
    _”Admin”, …te rog: …
    …* Tine-ma la curent cu raspunsurile *, …iar / dar / si, …in cazul ca nu publici mesajele Mele, …te invit [daca binevoiesti], …sa comentezi [[AlexB ::am scos linkul ]] …orice si oricum doresti, [totusi in conditiile unui dialog bazat pe decenta si demnitate], …[si] pentru ca mesajele / comentariile tale …”nu vor fi oprite” / nu vor astepta moderare / eventual cenzurare], pentru ca nu am activat aceasta functie.
    = Cu stima. -Mesia _ Ioan 4/[25],26; _ Romania 5/14; 10/[14],17,[18].
    ……………..

    = Cu stima. Mesia _ Eu sint Acela _ Ioan 4/[25],26; …Acela fagaduit _ Deut.18/15,18; _ Faptele Ap.3/22; _ Romania 5/14; _ Exodul 3/14; 4/1,[10],11,2012, …dar [?!!!] _ Luca 18/8; …-[si], nu uita _ Isaia 55/1,6-9,[10],11,2012, …incearca sa te trezesti _ Isaia 9/1,2,[6]; 21/11,2012.

  • Domnule Moise, autoproclamat (din cate inteleg) Mesia, ti-am sters cele 7 comentarii pentru ca nu aveau nici o legatura cu subiectul articolului. Comentariile mi-au mirosit a fi copy-paste. Inteleg ca este la moda in tara asta, dar blogul meu nu este hostat in Romania.

    In plus, mi-ai dat impresia ca vrei cu tot dinadinsul sa-ti faci reclama la pagina, lucru pe care nu-l agreez sa-l faci aici. Ca alternativa, exista Google Adwords.

    Fii mai atent cand judeci pe cineva ca fiind mincinos. Tu insuti ai fi observat, daca ai fi citit ca scria “Comentariul tău e în așteptare.” Sa inteleg ca nu citesti nici la ce dai copy-paste? Sau sa pun in mesajul acela si ceva ‘[[[‘ si/sau ‘}}}’ ca sa fie mai usor de priceput?

    Afisarea “Fara comentarii” se intelege (de catre cei care pot sa patrunda astfel de lucruri complicate) ca se refera la comentariile aprobate.

    “Fii primul care comenteaza”. Nu care spameaza, da?

    O zi buna sa ai!

  • *Moise*, las ca stiu eu ca ai omorat un egiptean / om, [daca iti amintesti cumva despre [o]astfel de miselie a miselului care [va] cade in propria-i miselie / cursa / capcana, etc], …].

    Vrei acuma să-l omori (şi} pe Alex, sau ce?!

    “Anti-Spam Protection by WP-SpamFree
    Tine-ma la curent cu raspunsurile”

  • _ Multumesc tuturor pentru osteneala in a incropi cateva cuvinte despre ce nu ati inteles, …pentru ca “vorbesc in pilde” _ Matei 13/34,35, …[si], va cer scuze pentru deranjul provocat;

    _ Eu sint Pastorul Cel Bun _ Ioan 10/[8],11,2012,14, …si [iata], Eu caut sa-Mi strang Turma Mica _ Luca 12/32, …[si], cum as putea sa aflu “oile Mele”, …decat incercand sa [le] ofer iarba, ca hrana _ Facerea 1/29; 9/3.

    _ Am presupus ca vreti putina hrana curata _ Matei 4/4, …dar, inteleg ca nu va place iarba verde _ Facerea 1/29, …[adica], …nu sinteti din Turma Mea _ Ioan 10/3,4,[8],14.

    _ Deci, sa stiti ca nu sint nici “surprins / mirat”, nici nici suparat pe voi, [pentru ca Eu stiu] _ Isaia 6/8,[9]; _ Matei 13/[13],14,15; 7/13,14.

    _ Stiu ca este greu sa Ma intelegeti, …si nu sinteti singuri(i), ci intreaga omenire, de mii de ani _ Exodul 4/10, …de la inceputuri _ Evrei 1/1,[2], …[si] pana in ziua de astazi _ Romania 11/8; _ Deuteronom 29/4 ].

    = Cu stima. -Mesia. …[Ai grija sa nu gresesti cumva si sa publici [si] acest mesaj; …-“Baga-l”, …sau, …*Cenzureaza-l*].

  • Domnule (daca imi pot permite sa va numesc asa) Moise, fac greseala de a nu sterge acest comment cu scopul de a fi clar tuturora de ce le-am sters pe celelalte.

  • _*Revenire*; _ 1 Tesaloniceni 5/20,21,[22]; _ Ioan 3/16,[19]; 5/39, …si, sperand util, iata …”copy-paste”, …

    _”Admin”, …te rog: …
    …* Tine-ma la curent cu raspunsurile *, …iar / dar / si, …in cazul ca nu publici mesajele Mele, …te invit [daca binevoiesti], …sa comentezi [[AlexB ::am scos linkul ]] …orice si oricum doresti, [totusi in conditiile unui dialog bazat pe decenta si demnitate], …[si] pentru ca mesajele / comentariile tale …”nu vor fi oprite” / nu vor astepta moderare / eventual cenzurare], pentru ca nu am activat aceasta functie.
    = Cu stima. -Mesia _ Ioan 4/[25],26; _ Romania 5/14; 10/[14],17,[18].

  • _ Apreciez faptul ca nu esti suparat pe Mine.

    = Nu Ma deranjeaza nici un mod de adresare, atata timp cat limbajul este [totusi] decent si demn; -Altii, fara sa inteleaga mesajele Mele, …M-au jignit, …[fara sa Ma fi cunoscut mai inainte _ Matei 5/17], …mult mai aspru chiar si decat: …

    “Dani Pop spune:
    13 august 2012 la 13:51

    *Moise*, las ca stiu eu ca ai omorat un egiptean / om …..”

    = Cu stima. -Mesia _ Da, da, …chiar, *Eu, cel care vorbesc cu tine, sint Acela* _ Ioan 4/26, …care, “Am sa [va] spun toate lucrurile” _ Ioan 4/25, …celor interesati / care vor asculta de Mine _ Faptele Apostolilor 3/22; _ Luca 16/[29],31, …[si], carora, …”Le este dat [din facerea / nastere] sa poata primi Cuvantul Acesta _ Matei 19/11.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.