Citit: Graffiti pe inimă

Am citit cartea “Graffiti pe inima”, de George Uba, 141 pagini.

Este o carte extrem de usor de citit, adresata in special tinerilor. Se stie: George Uba scrie intr-um mod cu totul aparte; este plin de umor si ironie fina constructiva. Nu ai cum sa citesti cartea asta incruntat. :)

Este impartita in trei capitole mari:

1. Pe scurtatura
2. Fa-ti curte interioara
3. Crai de curtenie veche

Bineinteles, fiecare capitol are subcapitole scurte, dar iti las placerea ca sa le descoperi singur.

(O paranteza, un cuvant pentru cei care au tehnoredactat-o: in repetate randuri, virgulele mi s-au plans ca ar fi nebagate in seama, iar semnul intrebarii si cel al exclamarii mi s-au marturisit ca au avut nu de putine ori simtamantul ca au fost confundate.)

Cateva citate din carte:

“Amandoi avem aceleasi calitati: nu ne place sa citim, nu ne place prea multa curatenie, nu avem mese regulate si ne place somnul. Ziceti voi: nu e o armonie perfecta?” =))

“Dragostea creste incet si sigur, prin cunoastere reciproca, temeinica, unde caracterul este urmarit si nu atractia fizica. Dar nu este la moda cautarea asta!”

“Flirtul dauneaza grav fericirii.”

“Treaba cu imaginea de sine si cu timiditatea pe net nu merge.”

“Si eu voi fi direct: relatia de prietenie pe internet e totusi guma de mestecat. Vreau sa va spun clar: pe net nu se fac prietenii autentice. Pentru ca nu e posibil.”

“Si acum una si mai tare: daca te rogi Celui care este Izvorul dragostei ca acel sau acea pe care o indragesti sa-ti fie tovarasa pentru mereu, atunci, daca se afla, esti tradat in mana celei mai puternice Inchizitii: batjocura.”

“Sa mai zic una din ce am vazut: cu cat te inconjori de lucruri, cu atat pierzi din sensibilitate.”

“N-am auzit pana acum sa se fi starnit dragostea adevarata intre doua piei de om. Intre inimi, da!”

“Prietenia adevarata este cea care lasa amintiri demne.”

“- Pana nu-si face curte interioara nu trebuie sa mai faca niciunei fete curte, concluzionă batranul.”

“I se zice dragoste la prima vedere. Dar va spun eu, este pofta la prima vedere.”

“Pe nimeni nu intereseaza ce este dincolo de piele. Traiasca pasiunea!”

“‘Ce aveti cu deliciile vietii, draga domnule? ma admonesteaza o domnita tanara cu o versiune scurta a unei fuste mini. Dar si cu o versiune prescurtata a gandirii.” =))

“Dragoste fara dragoste, care va sa zica, nu exista!”

Comentarii Facebook

7 Comments

  • Ma bucur ca ai gasit cartea asta. eu am citito mai demult si mi-a placut modul autorului de a descrie realitatea. O recomand tuturor tinerilor. Oricat ai fi de prost ceva tot intelegi…:) spor la citit!

  • Mai, Aline, sa stii ca ai dreptate! Tot am inteles cate ceva… :P :))

  • :))) nu ma refeream la cineva anume.;) dar am vrut sa subliniez felul unic si simplu in esenta pe care la folosit autorul in scriere..:D

  • Initial, am inceput sa o frunzaresc destul de indoielnic, si pe masura frunzaritului meu printre randuri, am indragit finetea ironica prin care George Uba surprinde iubirile’astea contemporane. nu pot sa nu mentionez ce gasin chiar pe spatele cartii : ““Admiri cat ti se da. Primesti cat ti se ofera. Privesti fara sa poftesti si admiri fara sa jefuiesti. De aceea cuvintele au si gust, si parfum, si noblete. Cand mergi alaturi de cel sau de cea de care esti atras, nu arunci carlige cu momeala sa-l prinzi sau s-o prinzi in colivia dorintelor tale, ci alegi lumini de cer cu care sa-i luminezi zambetul si ochiii…Cu sentimente protejate de ganduri curate, te apropii de persoana pe care o conduci in gardina ei, iar tacerile sunt adevarate fantani de placere. Nu vorbesti nici prea tare, nici prea incet. Nu razi absent si nici ironic. Nu pleci fara sa revii si nu revii fara sa surprinzi in mod placut. Sculptezi dorul in fiecare pas si pasesti spre cel care te priveste ori de cate ori iti deschide usa cu un suras.

    Nicio constragere nu il inlantuie pe celalalt. Nicio insistenta nu-l sufoca pe insotitor. Niciun repros nu il obliga la schimbare pe partener. E o plecare unul spre celalalt din simplul motiv al unei iubiri care cresti in sublima tandrete. Ascunsi dupa zambetului Creatorului, cei doi reconstruiesc Paradisul.”

    – George Uba”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.