40 de zile :: Hrană vie

…sau “rău vegan” cum a zis un tovarăş. Sau “crudităţi” cum s-ar zice mai popular.

40 de zile :: Mai precis, pentru ca ne plac cifrele: incepand din a 27-a zi a lunii iunie, toate zilele din luna a 7-a a anului, cu terminare in a 7-a zi a lunii august.

Nu a fost cura, nu a fost regim, nu a fost dieta.

In aceste zile multi mi-au pus tot felul de intrebari. In marea majoritate, cei care mi-au pus intrebari sunt (ovo-lacto) vegetarieni. Paradoxal, multe din intrebarile puse de ei aveau acelasi tipar cu intrebarile care li se adreseaza vegetarienilor de catre ceilalti. Intr-un fel, oamenii-s la fel.

Raspund la cateva intrebari, fie pentru a linisti curiozitatea unora, fie pentru a darama unele mituri din mintea multora.

 

1. Da’ ce mananci atunci?!

De obicei, raspund: “pai, doar plante”. In aceste 40 de zile, m-am invatat sa raspund: “pai, doar plante. CRUDE”. Si ceva seminte, alune, nuci. Neprajite.

 

2. Dar nu ti-e foame?

Intrebare adresata de cele mai multe ori cu o atitdunide de parca daca mananci si fiert/copt, nu ar mai veni foamea niciodata.

Dar ca sa raspund la intrebare: nu, nu mi-a fost mai foame ca si de obicei. Nici chiar in primele zile cand am inceput. DELOC.

Este drept: munca mea este munca de birou. Dar mentionez ca am fost, de exemplu, in munti vreo 3 zile. Am facut in fiecare zi 7-10 km pe jos. Nu mi-a fost deloc foame. Spre deosebire de altii. :)) Sau am facut cate 2o km cu bicicleta. Idem, foame nu. Setea nu se pune, n-are legatura.

 

3. Ai slabit?

Ce-i cu obsesia asta? Aproape fara exceptie mi s-a pus aceasta intrebare. Va dezamagesc: nu, nu slabesti. Sau cel putin, nu in 40 de zile. Pare-mi-se insa ca unele tricouri sunt niţel mai largi, dar mai mult ca sigur e doar o parere…

 

4. Cum te simti?

EXCELENT! Si, iarasi, spre dezamagirea celor care cred in nu stiu ce energii cu care te umpli mancand crud sau ce mai stiu ce: la fel m-am simtit si inainte de perioada asta. Se prea poate sa fiu subiectiv din pricina ca eu oricum de obicei mananc foarte mult crud… Nu a fost cine stie ce schimbare…

 

5. Si nu ti-a fost pofta sa mananci gatit?

Nu! Chestia cu pofta trece peste puterea mea de intelegere: daca nu vrei sa mananci ceva, nu mananci si gata! Care-i?! Culmea este cand mai aud pe cate unul/una ca stie ca nu-i pica bine sa manance nu stiu ce, dar nu se poate abtine. Hmmm, oi fi eu mai ciudat. Nu inteleg cum se poate intampla una ca asta…

Este drept, am avut si eu o scapare: am baut, intr-un moment de sete grozava in munte, vreo doua pahare de apa cu sirop. Apoi mi-am dat seama ca siropul fusese tratat termic, dar daca imi aminteam de la inceput as fi renuntat la el fara cea mai mica parere de rau…

Totusi, este adevarat ca in ultimele zile simtul olfactiv mi-a devenit foarte sensibil la mirosul de ORICE hrana gatita. :))

 

6. Dar nu-i asa ca-ti ia mai mult timp sa pregatesti mancarea cruda?

LOL. Suna prost daca zic ca mi se pare stupida intrebarea? Bine, nu zic. Dar cum sa-ti ia mai mult daca nu o ai de fiert, nu o ai de copt etc?! Aaaaaa, ca sunt unii carora nu le place sa manance direct cu gura?… Problema lor!

 

7. In fine, ca ce chestie pana la urma?…

Pentru cine poate sa inteleaga, a fost doar un post de 40 de zile. Pentru ca se poate posti in multe feluri, cred eu.

Restul ramane intre mine si EL. :)

Comentarii Facebook

4 Comments

  • Imi pare rau dar vegan nu inseamna doar sa maninci crud ,este o dieta care nu contine nici un product ce deriva de la animale

  • Si de ce-ti pare rau?

    Din fire nu-s prieten nici cu laptele, nici cu ouale. Carne n-am mancat niciodata.

    Mie imi pare bine, nu rau. :)

  • Ma referam la dieta (se spunea ca ca vegan esti cind maninci crud) nu e neaparat sa maninci doar crud sa fii vegan. Despre carne eu sint a 3-a generatie nemicatori de carne..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.