Cică “Data viitoare”

Folosesti “Data viitoare…” atunci cand nu iti iese un anumit plan, cand fortat de imprejurari esti obligat sa amani a anumita actiune. Ca o magulire zici: “Lasa, data viitoare…”.

Nu-s de acord cu aceasta vorba! De ce?

“Amanarea este semnarea actului de deces al unei hotarari” zicea cineva mai intelept decat mine. Dar nu numai la asta ma refer.

Pur si simplu, nu exista o “data viitoare”. Ocaziile sunt unice. Mai mult de atat, insusi noi sau cei implicati in plan ne schimban permanent. Asta face ca “data viioare”, chiar daca ar exista candva in timp, sa nu fie ca data asta.

Exemplu concret: Am vrut sa merg la un ‘concert’ al unei trupe mult indragite de mine (nu dam nume: Emaus). S-a schimbat planul. Ai zice: “pai, ce mare lucru? Data viitoare…”. Ca si chestie, pana la ‘data viitoare’, bassistul a parasit trupa. Acuma intreb: exista ‘data viitoare’?

Si fii sincer cu tine… De cate ori cand folosesti “data viitoare”, aceasta “data viitoare” este bine stabilita in calendar? Nu se intampla ca “data viitoare” sa fie undeva intr-un viitor nedeterminat?

De aceea zic, “data viitoare” este, de cele mai multe ori, un mod mai placut de a spune “niciodata”. Si nu spun asta judecandu-ti vorbele sau, si mai grav, gandurile. Nu! Dar faptele asta dovedesc!

Si totusi exista si o “data viitoare”. La fel cum fiecare “azi” are un “maine”, la fel fiecare “data viitoare” are o “data viitoare”.

Multumiti?

Comentarii Facebook

1 Comment

  • “Esenta crestinismului este sa faci lucrul potrivit la timpul potrivit.”

    Ignorarea acestei reguli te poate costa mult, fie ca faci mai repede un lucru, sau-l faci mai tirziu. Si aceasta in orice domneniu, nu doar in religie.
    Exista si in viata o “regula de trei simpla” ca si in matematica- daca bine imi amintesc cum se scrie in romaneste.
    Aceasta regula este:
    Lucrurile, pe care le poti schimba schimbe-le fara amanare. (aici orice amanare costa si uneori nu putin)

    Lururile, pe care nu le poti schimba lasa-le. Aici hotarirea de a le amana, de a uita pe veci este buna.

    A treia regula este: sa ceri de la Dumnezeu intelepciune sa poti face deosebire intre ele.

    Respectarea acestei reguli simple te poate scapa de o sumedenie de probleme, de neplaceri, necazuri si dureri pe o parte si pe de alta parte, iti poate garanta succesul in orice activitate, in orice hotarire in viata ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.