Alege un cort bun!

Cum ziceam, am fost cu cortul zilele trecute, ocazie cu care am avut prilejul de a medita la necesitatea de a alege un cort bun.

Pline-s supermarketurile de corturi. Corturi ieftine. Corturi in care nu ti-as dori sa stai daca te va prinde ploaia sau vantul la munte… pentru ca majoritatea sunt corturi pentru… plaja! :))

Criterii dupa care sa alegi un cort pentru munte:

* Folie dubla! Nenegociabiabil. Cele cu o folie sunt bune pentru plaja, dar nu pentru munte. Daca nu are decat o folie, chiar daca nu ploua cu galeata, se formeaza condens pe interior si te va picura…

* Impermeabilitate:
– pentru folia exterioara: minim 3000mm – folia exterioara tine apa afara.
– podea: minim 4000 mm (exista si cu 10000 mm) – chiar daca curge apa pe sub cort, o sa fii incantat ca in cort nu intra nici un strop.
Atentie: Nu te lasa pacalit de eticheta “Rezistent la apa”. Cauta un cort impermeabil! Cifrele de mai sus te ajuta.

* Betele: exista corturi cu bete din fibra de sticla, bete din aluminiu si bete din duraluminiu. Recomand cele din duraluminiu – sunt cele mai rezistente.

* Numar intrari. Nici vorba sa te gandesti sa-ti iei cort cu o singura intrare, chiar daca este doar de doua persoane. Principalul avantaj: ventilatie mult mai buna. Chiar daca este o zi caniculara nu se va face duhoare de caldura in el.

* Numar sezoane: sunt corturi de 2 sezoane, de 3 sezoane, de 4 sezoane. Recomand, chiar daca nu mergi doar vara la munte sa cauti un cort de 3 sezoane. Noaptea este destul de racoare si este bine sa nu ai probleme neplacute din pricina asta.

* Culoarea. Atentie: daca este mai inchis la culoare, trage soarele mai tare la el. Hmm, si mie mi-ar fi placut negru cu rosu, dar la cort, mai bine nu…

* Forma cortului: personal am preferat sa aleg unul in forma de “buburuza”. Mic si tzapan. Rezista bine daca bate vantul tare.

* Pretul. Nu te zgarci! Stiu ca din Metro, Real sau cine mai stie unde gasesti sa cumperi corturi de 5-6 ori mai ieftine, insa daca vrei sa ai un cort bun, merita sa dai un ban plus.

Iata cortul pe care il folosesc eu: un Hannah Covert S, de 2/3 persoane. Sunt super multumit de el!

Comentarii Facebook

4 Comments

  • Nu as putea recomanda de unde sa cumperi. Mai greu este sa te hotarasti CE anume doresti, apoi cauti pe net. Stiu ca si eu am incercat pe cateva site-uri pana am gasit.

  • testat la 140 km/sec viteza vantului… =)) asemenea vant iti muta si casa din loc ce sa mai zic de cort :D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.