Scris de Mâna LUI

Despre Biblie se spune:

“Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire.” (2 Timotei 3:16)

Cu toate ca Biblia este insuflata de EL, nu EL a scris-o. A folosit oameni pentru asta, ca asa-i place LUI: sa angajeze oameni. Insa sunt in Biblie patru lucruri pe care le-a scris cu Insasi Mâna LUI. Cred ca sunt foarte importante, de aceea le-a scris personal, nu-i asa?

Unul din acestea este planul Templului, pe care l-a primit David, care l-a dat pe urma fiului sau, Solomon.

“Toate acestea”, a zis David, “toate lucrarile izvodului acestuia mi le-a facut cunoscut Domnul, insemnandu-le in scris cu mana Lui.“(1 Cronici 28:19)

Ce relevanta are aceasta pentru noi? Intelegem importanta acestor lucruri pentru noi, daca ne amintim ce zicea Pavel:

Nu stiti ca trupul vostru este Templul Duhului Sfant care locuieste in voi si pe care L-ati primit de la Dumnezeu? Si ca voi nu sunteti ai vostri? Caci ati fost cumparati cu un pret. Proslaviti, dar, pe Dumnezeu in trupul si in duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu. (1 Corinteni 6:19-20)

Asadar,

1. EL are un plan pentru tine. Esti scris cu Mana LUI, esti scris in Palma Sa, esti dupa Chipul Lui. “Nu-n palma mea, ci-n Palma Ta e scrisa, Doamne, linia vietii mele” spunea poetul. Sau cum zicea apostolul: “Sunteti epistole vii, scrise si citite”.

2. EL este interesat de fiecare amanunt. Daca pe vremuri a scris fiecare detaliu cum sa se faca Templul, pana si cu privire la furculite dupa cum remarca cineva (vezi 1 Cronici 28), cred ca si acum este la fel de interesat de detalii. EL doreste sa fii un templu pentru EL, dar esti atent la detalii?

3. EL face de cunoscut. Nu-si ascunde voia de noi. Desi este misterios, Se lasa gasit de noi. “Toate acestea”, toate cerintele LUI ni le face de cunoscut. Ai urechi de auzit sau de podoaba?

4. EL a investit in acest Templu. A investit tot ce putea investi. Esti cumparat cu un pret. Esti cumparat si rascumparat.

5. Nu esti al tau. Sa nu faci ca si Solomon – templul construit de el a ramas in memoria noastra ca si “Templul lui Solomon”, nu ca si “Templul LUI”. Atentie la mandrie, egoism, egocentrism sau altceva ce te-ar putea inalta pe tine. Inaltata+ti templul astfel incat sa-L inalti pe EL, nu pe tine.

6. Mantuirea este personala. Tu trebuie sa fii un templu. Nu, nu vom fi mantuiti contruind Catedrala Mantuirii Neamului (buna abservatie a facut cineva). In cer nu se intra ca la CAP, la gramada; se intra unul cate unul.

7. EL face totul pentru tine, dar nimic in locul tau. Proslaveste-L deci pe EL in trupul tau si  in duhul tau! Care nu-s ale tale. Nu, nu propovaduiesc mantuirea prin fapte. Mantuirea este un dar, nu poate fi cumparata prin fapte. Dar se poate pierde prin fapte…

Spor la treaba!

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.